Šport > Zimski športi
1322 ogledov

Mlada Slovenka do skupne zmage

Tina Erzar Smučarska zveza Slovenije
Tina Erzar zmagovalka medcelinskega pokala.

Slovenka Tina Erzar je skupna zmagovalka medcelinskega pokala v smučarskih skokih. Tako kot v petek je tudi danes na drugi posamični tekmi na veliki skakalnici v finskem Lahtiju 16-letnica prepričljivo slavila in potrdila slavje v skupnem seštevku.

Erzar je skupnemu slavju v alpskem pokalu tako dodala še lovoriko v medcelinskem pokalu. Tokrat je s skokoma, dolgima 130,5 in 128 metra, prepričljivo ugnala vso konkurenco. Za 24,7 točke je ugnala Avstrijko Hannah Wiegele, sicer pred tokratno tekmo še edino tekmico v lovu na medcelinsko krono.

Tretja Avstrijka Katharina Ellmauer je zaostala 51 točk. Na četrto in peto mesto sta se uvrstili Slovenki Urša Vidmar in Jerica Jesenko.

Dvakratna mladinska svetovna prvakinja iz letošnje Planice Erzar je sicer nastopila le na osmih od skupno 14 tekem in zbrala 654 točk. Druga Wiegele jih ima na svojem računu 572. Od preostalih Slovenk je Vidmar končala na osmem, Jesenko pa na desetem mestu.

Tina Erzar | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice