Šport > Zimski športi
86555 ogledov

Neutolažljiva Švicarka ni mogla verjeti, kaj sta ji storili tekmici

1/7
Print Screen
Švedski smučarski tekačici sta na odločilni tekmi sezone spretno izigrali Nadine Fähndrich, ki od razočaranja ni mogla zadrževati solz.

Švicarska smučarska tekačica Nadine Fähndrich je na odločilni tekmi sezone v Lahtiju ostala brez malega sprinterskega globusa, katerega si je že drugič zapored zagotovila Maja Dahlqvist.

Ta bi sicer ostala praznih rok, če ji ne bi v četrtfinalu pomagala rojakinja Moa Ilar, ki je bila zaradi nešportne poteze naknadno celo diskvalificirana.

Dahlqvistova je bila v svoji četrtfinalni skupini pred osvojitvijo tretjega mesta, kar ne bi zadostovalo za preboj v nadaljevanje tekmovanja. Prav tako je bila prepočasna, da bi se v polfinale uvrstila kot srečna poraženka.

Ko je že kazalo, da je mali globus zanjo izgubljen, pa ji je na pomoč priskočila Illarjeva, ki je žrtvovala svojo uvrstitev in poraženki prepustila drugo mesto.

Dahlqvistova je priložnost zgrabila z obema rokama in v polfinalni skupini premagala neposredno tekmico za globus Nadine Fähndrich ter se uvrstila v finale, kjer je s četrtim mestom skočila na vrh posebnega seštevka discipline.

Fähndrichova je v polfinalu dosegla šele peti čas v svoji skupini in s tem ostala brez boja za najvišja mesta. Od razočaranja je bila Švicarka v ciljni areni neutolažljiva.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Tekmovalna žirija je po tekmi diskvalificirala Ilarjevo, ki pa v svojem ravnanju ne vidi nič spornega. "V tistem trenutku se mi je zdela to pravilna odločitev," je povedala švedska smučarska tekačica.

Na vprašanje, ali bi lahko švicarska kolegica njeno potezo razumela kot nešportno, je Švedinja odvrnila: "Nimam pojma. Sem v ekipi z Majo Dahlqvist. Morda se to komu zdi nepravično, toda mi si vedno pomagamo med seboj. Vse bi naredile druga za drugo. Danes smo to tudi dokazale."

Taktiziranje se je najbolj izplačalo dobitnici malega globusa, ki prav tako meni, da je bila diskvalifikacija rojakinje neupravičena. "Imamo najmočnejšo ekipo na svetu, zato ni nič spornega, če to unovčimo. Počutim se dobro, ker sem v polfinalu premagala Nadine, tako da nisem zmagala samo zahvaljujoč reprezentančni kolegici," je poudarila.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Objokani Švicarki na koncu ni preostalo drugega, kot da sprejme poraz. "Ekipa so. Delajo ena za drugo in ne ena proti drugi. To je njihova izbira, ne vem, kako drugače bi to komentirala. Močno sem si želela osvojiti ta globus, saj je celotna reprezentanca vložila veliko truda v moj uspeh," je dejala Fähndrichova, katero je po koncu tekme bodrila tudi finska tekmica Kerttu Niskanen.

"Švedinje imajo močno ekipo, medtem ko je Nadia čisto sama. Povedala sem ji nekaj vzpodbudnih besed. Drugo mesto ima zanjo grenak priokus, vendar se bo že jutri počutila bolje. Zelo je močna," je dejala Finka.
 

Komentarjev 5
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 14:49 27.marec 2023.

    joj, punce ... :)))

  • Pepe007 08:10 27.marec 2023.

    Imela je priložnost, ampak neposredne tekmice v polfinalu ni premagala. Jok je po tej plati neupravičen.

  • Avatar Suli
    Suli 07:32 27.marec 2023.

    To je zavržno dejanje ekipe! Naj se odločijo ali se ukvarjajo s športom ali politiko. Za politiko vemo kaj se "govori".🤔

Sorodne novice