Šport > Zimski športi
75269 ogledov

Neverjetno, kaj je Peter Prevc napravil trenerju Hrgoti! Poklical je Val 202 ...

Peter Prevc Profimedia
Peter Prevc je tokrat poklical na Val 202 ter sodeloval v glasovanju za Ime tedna. Le komu je šel njegov glas?

Na radijski postaji Val 202 poslušalci vsak teden izbirajo Ime tedna, "nekoga, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več".

Tokrat je ta laskavi naziv pripadel glavnemu trenerju slovenskih smučarskih skakalcev Robertu Hrgoti, ki je že v svoji prvi celi sezoni na čelu slovenske skakalne reprezentance uspel odlično povezati ekipo ter jo voditi do večih medalj z vseh večjih tekmovanj, medtem ko je bila češnja na torti letošnja Planica, kjer so slovenski orli deklasirali vso konkurenco.

"V čast mi je, da sem lahko Ime tedna. Pri vseh teh humanitarnih dogodkih in ljudeh, ki naredijo toliko lepega v svetu, mi je v ponos in v čast. Še enkrat hvala," je bil ob prejemu laskavega naziva ponosen Hrgota, ki je v glasovanju prejel en prav poseben glas.

V studio Vala 202 je namreč poklical in se javil v eter tudi kar njegov varovanec Peter Prevc, ki se je voditelju predstavil zgolj kot "Peter", nato pa je glas za Ime tedna namenil svojemu selektorju.

"Dober dan, Peter tukaj. Jaz bi pa glasoval za Roberta Hrgoto. Čestital bi tudi ostalima kandidatoma in se jima zahvalil za to, kar delata. Ampak Robert je to sezono postavil res zelo dobro ekipo," je svoj glas oddal "kapetan" slovenske reprezentance.

"Za ta klic nisem vedel. Najbolj cenim takšne lepe trenutke, ker sicer smo v službenih odnosih, ampak da lahko nekoga na koncu dneva pogledaš v oči, mu daš roko in rečeš 'Uživaj, imej se dobro', to na koncu največ šteje," pa je klic svojega varovanca pokomentiral Hrgota.

"Peter je tisti, ki te zmeraj drži na trnih, ker nikoli ne smeš biti preveč ležeren, saj veš, da ti fantje od sebe zahtevajo največ, potem tudi veš, da bodo od tebe zahtevali največ. Če je ta odnos tak, kot ga ima Peter, ne moreš nikoli spati. Žene te naprej in ti da nek zagon. Tudi ostali fantje so mu na tak način sledili, ker je to način dela, ki prinaša uspehe," pa je vpliv Petra Prevca na celotno ekipo še pokomentiral Hrgota.

Slovenski trener smučarskih skakalcev je sicer v glasovanju za Ime tedna premagal našo igralko Jožico Avbelj, ki je prejela nagrado Marija Vera za življenjsko delo, priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije, ter učiteljico športne vzgoje na OŠ Mala Nedelja Svetlano Oletič, ki z organiziranjem humanitarne pomoči ter iskanjem namestitev za begunce nesebično pomaga svojim rojakom.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.