Šport > Zimski športi
31817 ogledov

Hrgota razkril, zakaj se ni odločil za Domna Prevca

Domen Prevc Profimedia
Hrgota je sicer imel pred ekipno tekmo v Planici neprijetno nalogo, a mu je razplet petkove tekme močno olajšal delo.

V dolini pod Poncami se je danes ob 9.45 začela ekipna tekma smučarskih skakalcev na zaključku svetovnega pokala v Planici.

Četverico letalcev, ki so v vlogi izrazitih favoritov, sestavljajo Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek, ki bodo imeli zelo pomembno vlogo tudi v zelo napetem boju za naslov v pokalu narodov.

Smučarski skoki Planica Zgodovinsko Šport Slovenija po novem prvič v zgodovini v igri tudi za to prestižno lovoriko!

Slovenija se je namreč po petkovi četverni zmagi nekoliko nenadejano vključila v boj za naslov, potem ko je imela pred zaključkom sezone na letalnicah že zelo velik zaostanek za najboljšimi. Toda poleti so vse skupaj obrnili na glavo, tako da je Slovenija morda celo na pragu velikega presenečenja.

Avstrija ima v pokalu narodov 5394 točk, Nemčija 5139, Slovenija pa 5100, medtem ko bo sobotna zmagovalka ekipne tekme prejela novih  400 točk, drugouvrščena 350, tretja 300 in tako naprej z razmaki po 50 točk do osmega mesta. Pred slovenskim selektorjem Robertom Hrgoto je tako bila izjemno pomembna naloga izbrati četverico, ki bi se v skupnem seštevku še približala Avstrijcem.

Robert Hrgota | Avtor: RTVSLO RTVSLO

A izbira po njegovih besedah sploh ni bila težka, saj mu je odločitev povsem olajšala petkova tekma. Čeprav je tudi Domen Prevc blestel v Planici, za Hrgoto po petkovi četverni zmagi ni bilo dileme. Izbral je preprosto vse štiri najboljše letalce petkove tekme. Obenem pa se je tudi odločil za klasično postavo, ki je slovenski izbrani vrsti prinesla uspeh že na Svetovnem prvenstvu v poletih.

"Prvi bo skakal Žiga, drugi Peter, tretji Timi, četrti Anže. Klasična postavitev, razen Domna, če gledamo svetovno prvenstvo v poletih iz Vikersunda. Žiga ga je zamenjal. Stavimo na sistem ekipe, ki je deloval. Zakaj bi ga spreminjali. Naj fantje oddelajo svoje," je svojo odločitev, ki na koncu sploh ni bila tako zahtevna, kot se je sprva zdela, pojasnil Hrgota.

Komentarjev 1
  • optimist11 13:07 26.marec 2022.

    Bravo Hrgota. Pogoj za uvrstitev so edino rezultati.

Sorodne novice