Šport > Zimski športi
2535 ogledov

Slovo slovenskega zmagovalca tekme za svetovni pokal

Anže Semenič Epa
S poletom v Planici se je končala uspešna športna pot.

Na prvi tekmi v Planici je svojo kariero sklenil Anže Semenič. Osemindvajsetletnik je eden izmed petnajsterice Slovencev, ki so prišli do posamične zmage na tekmah svetovnega pokala. Vso konkurenco je premagal 28. januarja 2018 na tekmi v Zakopanah. Bil je tudi član slovenske ekipe, ki je slavila na moštveni tekmi v Planici.

"Čeprav gre za ekipno tekmo, se mi zdi, da je bil tisto najboljši trenutek moje kariere. Vzdušje je bilo izjemno, gledalci pa so z nami zapeli Zdravljico," je za nacionalno televizijo po svoji zadnji preizkušnji povedal Semenič, ki je še dodal, da upa na to, da se po koncu kariere zanj mesto najde v smučarskih skokih, a ne bo tudi nič hudega, če se to ne bo zgodilo.

Semenič je na zadnji dan svoje kariere zablestel že v poskusnem skoku, poletel je kar do 249,5 metra, vendar ta daljava ne bo štela za osebni rekord, saj je po doskoku podrsal po tleh.

Žiga Jelar Planica Šport Dominacija Slovencev! Takšnega dosežka ne pomnimo

Tekmo je kasneje sklenil na 16. mestu. "S svojim nastopom sem zelo zadovoljen. Predvsem sem si zaželel slišati Planica, Planica in to mi je uspelo," je še povedal Semenič, ki mu je uspelo preleteti razdaljo 230 metrov, ko se oglasi Avsenikova Planica, Planica.

Po zadnjem doskoku v karieri so ga pozdravili reprezentančni kolegi in številni ljubitelji skokov, ki so si ogledali petkovo tekmo v Planici.

Anže Semenič | Avtor: Epa Epa

Anže Semenič | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice