Šport > Zimski športi
2523 ogledov

Deset zapornikov na ogled planiških poletov

Planica letalnica Reševalni pas/Twitter
Med množico navijačev ob izteku Letalnice bratov Gorišek je bila tudi skupina iz Zavoda za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni.

Deset zglednih obsojencev iz zapora na Dobu si je v četrtek ogledalo kvalifikacije za posamično tekmo v smučarskih poletih v Planici. Bili so nagrajeni za lepo obnašanje. Zapornike s tovrstnimi izkušnjami pripravljajo na življenje po prestani kazni, so pojasnili na ZPKZ.

"Družba pričakuje, da bo oseba prišla iz zapora boljša, kot je tja odšla. Temu pričakovanju je mogoče zadostiti, če se zaprte osebe glede na varnostno oceno vključuje v normalno življenje že tekom prestajanja kazni in se jih pripravlja na dan, ko bodo zapustile zapor," je pojasnilo vodstvo ustanove.

Daniel Andre Tande Ne bo nastopil Šport Tande se je vendarle vrnil v Planico! Ne boste verjeli, zakaj!

"Vsi obsojenci, ki so se dogodka obeležili, so zgledni pri izpolnjevanju osebnega načrta in jih med drugim z realizacijo pripravljamo tudi na koriščenje zunaj zavodskih ugodnosti. Vstopnice za udeležbo smo po zaprosilu prejeli s strani organizatorja dogodka brezplačno," so za 24ur še dodali na Dobu.

Obsojence so na kvalifikacijah spremljali strokovni delavci, spremstvo pravosodnih policistov ni bilo potrebno. V preteklosti so na Dobu že organizirali obisk Planice. Vodstvo zapora je zatrdilo, da so bile izkušnje, tako kot letos, zelo dobre.

Jan Hörl Poleti prestavljeni Šport Drama v Planici: težave z zaletiščem skoraj usodne za avstrijskega asa

V dolini pod Poncami bo danes na vrsti prva od dveh posamičnih tekem zaključka svetovnega pokala v smučarskih skokih. Nastopilo bo deset Slovencev, med njimi tudi najboljša v četrtkovih kvalifikacijah, Anže Lanišek in Timi Zajc. Poleg njiju bodo na tekmi nastopili še Peter Prevc, Lovro Kos, Žiga Jelar, Domen Prevc, Bor Pavlovčič, Cene Prevc, Tilen Bartol in Anže Semenič. Za slednjega bo tekma zadnja v karieri.

Komentarjev 7
  • jakec42 11:27 25.marec 2022.

    Tudi jaz bi šel v zapor,saj si tam z vsem preskrbljen,doma pa ti vse ostane,

  • Avatar Antikrist
    Antikrist 10:52 25.marec 2022.

    Meni se je pa čudno zdelo, zakaj po Planici hodijo čudni oblečeni ljudje, s kroglo na verigi, pripeti na nogo.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 10:41 25.marec 2022.

    JJ z prijatelji

Sorodne novice