Šport > Zimski športi
4738 ogledov

Do zmage kljub komentarjem, da išče izgovore in se smili samemu sebi

Žiga Jelar Epa
Žiga Jelar (468,2 točke) je zmagovalec prve tekme finala sezone smučarskih skokov v Planici.

Žiga Jelar je na planiški velikanki prišel do prve zmage na tekmah svetovnega pokala. Za njim so se zvrstili še trije Slovenci; drugi je bil Peter Prevc (464,8), tretji Anže Lanišek (458,5), četrti pa Timi Zajc (454,8).

"Kaj naj rečem? Dokazal sem vsem, da sem res borec. Kljub raznim komentarjem, da sem iskal izgovore in se smilil sam sebi, pot res ni bila lahka. In zdaj tu stojim v Planici. Izjemno, res," je v prvi izjavi za TV Slovenija dejal Jelar, ki se je tretjič v karieri povzpel na zmagovalni oder svetovnega pokala, prvič na najvišjo stopničko.

"Od 3. leta hodim v Planico gledat zmage Roberta Kranjca in Petra Prevca, neverjetno. Če bi mi kdo rekel, kaj mi bo uspelo, bi mu odvrnil, naj napiše knjigo. Zmago bi rad posvetil pokojnemu očetu dobrega prijatelja, ki je bil 'krivec', da sem se sploh vpisal v smučarske skoke, in pokojni mami, ki mi je rekla le, naj pridem dol z letalnice živ," je še dejal Jelar, za katerega je današnja zmaga brez dvoma obliž na rano te, zanj izjemno težke sezone.

Žiga Jelar | Avtor: Epa Epa

Na zaključnih pripravah pred olimpijsko sezono je bil pozitiven na covid-19 in tako močno zbolel, da je moral poiskati tudi zdravniško pomoč. Koronska okužba mu je, kot je takrat dejal za STA, odnesla vse, za kar je trdo garal v spomladanskih in poletnih mesecih in zelo dolgo se je "pobiral".

Štiriindvajsetletnik se je v A-reprezentanco vrnil za 70. novoletno turnejo, vendar se mu povratek ni izšel po željah, ostal je tudi brez olimpijskih iger v Pekingu. V zadnjem delu sezone pa je lovil formo v celinskem pokalu, dobri nastopi so mu prinesli novo priložnost v zaključku sezone.

Anže Semenič Konec kariere Šport Slovo slovenskega zmagovalca tekme za svetovni pokal Timi Zajc V ŽIVO Šport Česa takšnega pa še ne, petorno slovensko vodstvo!

Februarja v Lahtiju se je prvič prebil med najboljšo deseterico to sezono, nato se marca spet vrnil v celinski pokal, nanizal nekaj uvrstitev na stopničke, zdaj pa se je povzpel na zmagovalni oder tudi na najvišji ravni.

Žiga Jelar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Sorodne novice