Šport > Zimski športi
1834 ogledov

Slovenija po novem prvič v zgodovini v igri tudi za to prestižno lovoriko!

Smučarski skoki Planica Profimedia
Slovenska četverica bo v soboto dopoldne želela potrditi svojo prevlado, obenem pa se je Slovenija vključila tudi v boj za pokal narodov.

V dolini pod Poncami bo danes od 9.45 dalje na vrsti ekipna tekma smučarskih skakalcev na zaključku svetovnega pokala v Planici. Četverico letalcev, ki bo v vlogi izrazitih favoritov, sestavljajo Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. Tekma bo za Slovence pomembna tudi v boju za zmago v pokalu narodov.

Ta se po petkovi četverni zmagi nekoliko nenadejano nasmiha prav slovenskim orlom, ki so imeli še pred zadnjo periodo skokov v Oberstdorfu in Planici velik zaostanek za vrhom.

Slovenija je imela kar 694 točk manj od Avstrijcev, zdaj pa po izjemnem izkupičku kar 356 točk zaostaja pogojno rečeno le še za 294 točk. Samo v petek so, denimo, varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote v primerjavi z Avstrijci nadoknadili kar 245 točk.

Smučarski skoki Planica | Avtor: Profimedia Profimedia

Za zmago na ekipni tekmi bo reprezentanca prejela 400 točk, drugouvrščena 350, tretja 300 in tako naprej z razmaki po 50 točk do osmega mesta. Stanje v pokalu narodov je naslednje: Avstrija ima 5394 točk, Nemčija 5139, Slovenija 5100, Norveška pa 4872.

"Res je, v pokalu narodov smo za zdaj na stopničkah, je pa jutri treba biti zbran do konca. Brez popuščanja je treba oddelati dva tekmovalna dneva. Letvica je postavljena visoko in to je treba upravičiti z odločnostjo, mirnostjo in osredotočenostjo, da se vse skupaj 'poklopi'," je v boju za zmago dejal Peter Prevc.

Zmaga v pokalu narodov bi bil zgodovinski uspeh za našo skakalno reprezentanco, ki je do sedaj dvakrat sezono zaključila med najboljšimi tremi, leta 2014 je bila tretja za Avstrijo in Nemčijo, medtem ko je leta 2016 zaostala le za Norveško.

Slovenija je sicer v letošnji sezoni prvič osvojila pokal narodov tudi v seštevku ženskih skokov, kjer je prav tako dolgo bila hud boj ravno z Avstrijo.

Slovenska ženska skakalna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Organizatorji se sicer za ekipno tekmo spet bojijo močnega sonca, ki je povzročilo četrtkovo prestavitev kvalifikacij na popoldanski čas. Zato pred današnjo tekmo ne bo poskusne serije, preizkušnja pa se bo začela ob 9.45.

V nedeljo bo posamična tekma ob 10. uri s poskusno serijo eno uro prej.

Komentarjev 1
  • Jean_Young 10:44 26.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice