Šport > Zimski športi
58 ogledov

Nova ničla za slovenski slalom

Marcel Hirscher Epa
Slovenska slalomista sta ostala brez točk za svetovni pokal. Zmagal je znova Avstrijec Marcel Hirscher.

Avstrijec Marcel Hirscher je vodil že po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Wengnu. Šved Andre Myhrer je bil drugi (+0,35), tretji čas pa je imel Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,59). Še peti moški slalom v tej sezoni je v finalni vožnji minil brez slovenske udeležbe. Štefan Hadalin in Žan Kranjec se nista uvrstila v drugi tek.

Hadalin je imel z visoko startno številko 47 precej težav na progi in je naredil bistveno preveč napak, a ni odstopil kot nekateri pred njim ter je prišel v cilj in z zaostankom 3,04 sekunde vpisal 26. čas. Do konca prve vožnje je padel na 32. mesto ter še šestič zaporedoma, oziroma sedmič skupno, ostal brez uvrstitve v tej sezoni. Od finala ga je ločilo sedem stotink sekunde. V tej sezoni se je trikrat uvrstil v finale na veleslalomih v Beaver Creeku (16.) in Val d'Iseru (27.) ter na slalomu v Val d'Iseru, kjer je bil 16.

S startno številko 57 se je na progo podal še Kranjec, ki pa je pred ciljem naredil napako in odstopil. Kranjec sicer navdušuje na veleslalomskih progah, na katerih je trenutno šesti veleslalomist sezone.

Hirscher je nato v drugi vožnji zanesljivo odbil vse napade in znova na drugo mesto potisnil Kristoffersena. Ta je na drugem mestu zaostal 93 stotink sekunde, tretji je bil Myhrer (+1,72). Izjemni Avstrijec je vpisal še 53. zmago v svetovnem pokalu in je le še eno zmago oddaljen od dosežka rojaka Hermanna Maierja, ki je s 54 zmagami na drugem mestu večne lestvice najuspešnejših alpskih smučarjev v zgodovini. Prvi je Šved Ingemar Stenmark (86). V absolutni kategoriji je Hirscher na šestem mestu, pred njim pa so Stenmark (86), Američanka Lindsey Vonn (78), Avstrijka Annemarie Moser-Pröll (62), Švicarka Vreni Schneider (55) in Maier (54).

Naslednji specialni slalom bo prihodnjo nedeljo v Kitzbühlu, pred olimpijskimi igrami pa se bodo alpski smučarji pomerili še 23. januarja na nočnem slalomu pod žarometi v Schladmingu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice