Šport > Zimski športi
6 ogledov

Obeta se več kot 600 dopinških testov

Sarah Lewis EPA
Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju, ki se je danes začelo v italijanskem Val di Fiemmeju, bodo skupno izvedli več kot 600 dopinških testov. Kot je sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis), so že ali bodo odvzeli vzorce večini sodelujočih na prvenstvu, dodatno pa bodo preizkusili še vse, ki se bodo uvrstili do četrtega mesta.

Fis je dopinški program za letošnje SP pripravljala že od lani; na treningih so tako opravili približno 2000 kontrol (v tej številki so sicer zajeti tudi drugi zimski športniki pod okriljem te zveze, deskarji, alpski smučarji in tekmovalci prostega sloga), pred SP pa bodo morali vsi tekači in nordijski kombinatorci oddati vzorce krvi. Med SP bodo izvajali nenapovedane kontrole, po vsaki tekmi pa bo šlo na dopinško testiranje še šest udeležencev - prvi štirje ter še dva izžrebana.

"Takšen širok protidopinški program smo prvič uveljavili pred desetimi leti. Veseli nas, da deluje in da ima tudi preventivno vlogo," je pred SP v Italiji dejala generalna sekretarka Fisa Sarah Lewis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.