Šport > Zimski športi
23 ogledov

Odkrili osumljenca, ki je grozil Mazejevi

Maze Lenzerheide slalom svetovni pokal alpsko smučanje finale EPA
Marčevske grožnje Tini Maze s smrtjo, ki jih je prejela prek elektronske pošte med tekmo v Garmisch-Partenkirchnu, so dodobra razburkale športno javnost. Nemška policija pa je danes sporočila, da je v preiskavi končno razkrinkala 35-letnega nemškega državljana, ki je osumljen teh groženj.

Na bavarski policiji niso skrivali, da je bila preiskava zelo zahtevna, saj je storilec na računalniku dobro zakril svoje sledi, a so bili kriminalisti pri svojem delu vseeno uspešni.

Poznejše delo je bilo za policijo enostavnejše, saj so potem ko so razkrili izvor sporočila, na tožilstvu hitro dobili vse potrebne preiskovalne naloge ter v sodelovanju s policijo iz zvezne dežele Badem Würtemberg zaplenili računalnik 35-letnega Nemca iz Gerlingena v bližini Stuttgarta. "Policijski strokovnjaki na področju informacijske tehnologije in obdelave podatkov so v preiskavi našli dokaze, ki bremenijo 35-letnika," so v sporočilu za javnost zapisali policisti.

Na policiji so dodali tudi, da glede na potek preiskave ni podatkov o tem, ali bi pošiljatelj elektronske pošte svoje grožnje tudi uresničil, kljub temu pa so proti njemu sprožili tudi postopek zaradi ogrožanja varnosti.

Storilec je Mazejevi zagrozil s smrtjo 2. marca letos in svoje grožnje poslal kar na organizacijski komite tekme v Garmischu, kjer so takrat potekale tekme bele karavane. Organizatorji so nato obvestili tekmovalko in policijo, ki je ocenila, da je verjetnost storitve kaznivega dejanja majhna, a vseeno delo vzela resno in poskrbela za zaščito tekmovalke. Po treh tednih je razkrinkala tudi osumljenca.

Komentarjev 6
  • tacka1 16:56 27.marec 2013.

    ali pa dežurni krivec JJ haha

  • depresija 16:26 27.marec 2013.

    a pol ni bil Tomaž Lovše? hehe

  • Aspetiamo 15:56 27.marec 2013.

    Večina zvezdnikov je precej težavnih in verjetno tudi Tina ni izjema. Drugače pa čestitke Nemcem, ki so zadevo tako hitro razvozlali. Naši, učite se ...