Šport > Zimski športi
32 ogledov

Tini Maze grozili s smrtjo

tina maze Reuters
Nemška tiskovna agencija je poročala, da je slovenska alpska smučarka na tekmovanju v Garmisch-Partenkirchnu prejela grožnjo s smrtjo.

Korošico zdaj varujejo policisti. Kot je dejal vodja organizacijskega komiteja tekmovanja Peter Fischer, je grožnja prispela na elektronski naslov organizacijskega komiteja.

Med današnjo tekmo sta Tino Maze na startnem prostoru varovala dva policista, Slovenka pa je imela varovanje tudi v ciljni areni. Prejeto grožnjo so potrdili tudi policisti, ki primer že preiskujejo.

"Strokovnjaki s policije so že preučili vsebino elektronskega sporočila. Glede na vsebino sporočila, naj ne bi šlo za grožnje, ki bi lahko predstavljale dejansko smrtno nevarnost za športnico," je dejal predstavnik policije.

Mazejeva je v izjavi za nemško televizijo ARD je dejala: "Že ves dan včeraj je bila policija pred mojimi vrati in mi sledila. Tako varno kot danes se nisem počutila še nikoli. A ni lahko, ko imaš občutek, da se lahko kaj zgodi."

Massi: "Počutili smo se ogrožene"

"Počutili smo se ogrožene. Kar zadeva varnost, se je nemška policija odzvala odlično, treba jo je pohvaliti. Na tem svetu obstaja očitno vedno kakšen bedak. V Italiji obstaja pregovor, da je mati bedakov vedno noseča (la madre degli idioti e sempre incinta). Upam, da gre res le za enega bedaka in da ne gre za sabotažo. Kajti v tem primeru pomeni, da gremo mogoče komu v nos. Mislim, da je to bolj teorija in da gre res le za kakšnega slaboumneža. Ne rabimo tega, opravljamo svoje delo. Bilo bi lepo, da nas pustijo na miru. Zadnjič se je nekaj zgodilo na svetovnem prvenstvu, to je bilo znotraj ekipe (afera Frekvenca). Bilo je, kar je bilo, tudi z bivšim predsednikom Smučarske zveze Slovenije Tomažem Lovšetom. Tega imamo dovolj. Vem pa, da so navijači na strani Tine, ljudje jo imajo radi in to me malo potolaži," je v pogovoru za Val 202 povedal vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi.

"Sporočila s to vsebino nisem videl. Žal zadeva ni ostalo tajna, ker je nekdo to sprožil, kar se mi ne zdi profesionalno. To je ena bedarija, ki je ni bilo treba niti sprožiti. Malo sem se razjezil na organizatorje, ki sicer pravijo, da tega niso sporočili v javnost. Najbrž ne bomo nikoli vedeli, kdo je to sprožil. V tem trenutku nimamo živcev za te stvari. Če se dosegajo velike stvari, potem se okrog tega tudi dogajajo velike stvari. Mi se ukvarjamo s športom, ne nagajamo nikomur in tako pričakujem tudi obratno. Takšnih napadov ne potrebujemo. Vsak od nas ima svoje naloge, ki jih opravljamo po svojih najboljših močeh. Vsa ekipa dela pošteno, zaradi tega pričakujemo tudi pošteno igro. Mogoče je vse skupaj samo en nepotreben alarm, a obenem so te stvari moteče. Nikoli še nisem imel spremstva policije, ki bi spala blizu naše sobe. Malo je nerodno za vse nas, smo normalni ljudje. Program je tak, da se bomo na naslednji preizkušnji v Ofterschwangu pripravljali tukaj v Garmischu in upamo, da ne bo večjih zapletov," je še dejal Massi.

Več sledi ...

Komentarjev 4
  • korisnik_10911 18:59 03.marec 2013.

    spomnite se Monike Seleš. reva, sploh se ni pobrala po tistem incidentu.

  • Ronald Reagan 18:51 03.marec 2013.

    Kaj je že Kunc rekel?Da se partizani ne umikajo...Da slučajno on ne grozi

  • depresija 15:33 03.marec 2013.

    glede na to, da je danes spet osvojila odlično četrto mesto in pridno nabrala še nekaj dodatnih točk mislim, da se ji to ne bo preveč poznalo. upam vsaj..