Šport > Zimski športi
17330 ogledov

Okužena cela družina enega najboljših smučarjev

pinturault Epa
Zvezdnik domneva, da so se vsi okužili v hotelu v Courchevelu.

Francoski smučarski zvezdnik Alexis Pinturault, dvakrat drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala, je bil spomladi okužen s koronavirusom. 

"Drži. Ne le jaz. Okužila se je cela družina, žena, oče, brat. A nismo imeli nikakršnih težav in smo vse dobro prestali," je v intervjuju za časnik Kronenzeitung povedal smučar.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Spet slabši podatki glede okužb pri nas

Pinturault domneva, da so se vsi okužili v hotelu v Courchevelu. "To je turistični kraj, kamor prihaja veliko ljudi. V Franciji to ni drugače, kot drugje. Bilo je veliko ljudi in konec marca še nismo imeli nikakršnih ukrepov. Tam smo se očitno okužili," pravi Francoz, ki se na novo sezono pripravlja na Tirolskem.

Kot pravi, posledic ne čuti, izjema je malce slabši čut okusa. "Vse je v redu. Še enkrat sem se dal preveriti v Salzburgu. Vse je normalno, tudi krvna slika. Zdrav sem in to je najbolj pomembno. Imam tudi protitelesa za novi koronavirus. Seveda pa še nihče ne ve, koko dolgo mi bo to koristilo. Morda pol leta, leto, dve ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice