Šport > Zimski športi
237 ogledov

Smučarji ostali brez zadnje priložnosti za dokazovanje v letu 2021

Martin Čater Profimedia
V Bormiu so zaradi odjuge odpovedali drugi superveleslalom.

Organizatorji tekem svetovnega pokala alpskih smučarjev so odpovedali današnji moški superveleslalom, ki je bil na sporedu v Bormiu z začetkom ob 11.30. Za zdaj še ni jasno, kdaj in kje bodo nadomestili odpadlo tekmo. Današnji superveleslalom je bil sicer že nadomestni, in sicer za odpadlo tekmo, ki bi morala biti v Lake Louisu v Kanadi.

Neugodne vremenske razmere so bile pričakovane. Visoke temperature in tudi dež sta vplivala na progo Stelvio, zato se je Mednarodna smučarska zveza odločila, da tekme zaradi varnosti ne bo izpeljala.

Na startu preizkušnje so bili tudi trije Slovenci Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat, z visokimi startnimi številkami 44, 49 in 52.

Boštjan Kline | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagovalec superveleslaloma, ki je bil v sredo, je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Trije Slovenci so ostali brez točkovnega izkupička in uvrstitve v najboljšo trideseterico.

Torkovo smukaško preizkušnjo na spektakularni progi Stelvio je osvojil domačin Dominik Paris. Paris je postal prvi alpski smučar s šestimi zmagami v kraljevski disciplini na enem prizorišču.

Za alpsko karavano sledi krajši tekmovalni premor. Naslednji preizkušnji bosta že v novem letu s slalomoma, ženskim in moškim, 4. in 5. januarja na Sljemenu nad Zagrebom.

Prva smuka v letu 2022 bo gostil Wengen v Švici 14. in 15. januarja. Če ne bo drugače odločeno, bo naslednji moški superveleslalom šele februarja na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem, naslednji superveleslalom za točke svetovnega pokala pa 6. marca v Kvitfjellu.

Grega Koštomaj | Avtor: Profimedia Profimedia

Trener slovenskih smukačev Grega Koštomaj je v sredo po superveleslalomu dejal, da so bile razmere z zadnjimi številkami zelo težavne oziroma skoraj nemogoče. Močan veter in odjuga v spodnjem delu sta botrovala k velikim zaostankom v tem delu, je dejal trener.

Decembra so izpeljali štiri moške superveleslalome. Švicar Marco Odermatt je zmagal na prvem superveleslalomu v Beaver Creeku, Kilde pa je zapovrstjo slavil na drugem superveleslalomu v Beaver Creeku, zatem v Val Gardeni in še v Bormiu.

Kilde vodi v superveleslalomskem seštevku s 300 točkami, 70 točk manj ima na drugem mestu Avstrijec Matthias Mayer. Za edine slovenske točke v tej disciplini je decembra poskrbel Čater z 12. mestom v Val Gardeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice