Šport > Zimski športi
8066 ogledov

Petek o odstavitvi Jelka Grosa: "Nič nisem imel s tem"

franci petek Profimedia
Nekdanji slovenski smučarski skakalec je na položaju nasledil Jelka Grosa.

Franci Petek, nekdanji svetovni prvak v smučarskih skokih, je 1. julija postal vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za šport Planica in je že opravil primopredajo s predhodnikom, ki ostaja na zavodu. Tega je od ustanovitve leta 2009 vodil Jelko Gros. Petek je v pogovoru za Dnevnik dejal, da svojega dela ne vidi kot političnega, ampak strokovnega.

Jelko Gros Imenovan naslednik Šport Vlada strmoglavila legendarnega Jelka Grosa

"Ko je postalo jasno, da Jelko Gros ni prejel soglasja vlade za nadaljevanje predsedniškega mandata na planiškem zavodu, me je z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport poklicala direktorica direktorata za šport Mojca Doupona ter mi ponudila mesto direktorja zavoda. Bil sem zelo presenečen, saj o tej funkciji sploh nisem razmišljal, poleg tega sem imel ogromno dela na smučarski zvezi (SZS, op. STA)," je za Dnevnik izjavil Petek, ki je bil pred tem na SZS direktor.

Jelko Gros | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Petek je pojasnil, da bo Gros kmalu postal vodja Nordijskega centra Planica: "Zato bo eden mojih najtesnejših sodelavcev. Čas hitro mineva in kar naenkrat bo pred vrati prvi organizacijski vrhunec - decembrsko svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici. Navsezadnje se bliža tudi svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju leta 2023."

Gros je bil razočaran, ker kljub soglasni podpori sveta zavoda v prejšnji sestavi, vlada je nato imenovala novega, ni dobil podpore vlade za nadaljevanja mandata.

"Tega ne morem komentirati, ker osebno pri takšni odločitvi nisem imel ničesar. Lahko pa povem, da sva imela z Jelkom zelo profesionalno in korektno primopredajo. Vsi, ki desetletja sodelujemo z njim, vemo, kako delaven in strokoven športni delavec je," je dodal Petek.

Komentarjev 11
  • leonardo 09:50 07.julij 2020.

    Oh Petek. Nič nimaš pri tem? Seveda imaš, če ne bi bil Janšev človek tega mesta niti približno ne bi dobil! Sicer pa ze miza s položaji vseskozi vrti, kajne? Tako je to, kadar ima politika prste vmes ( pri ...prikaži več kadrovanju je to ob vsaki menjavi vlade).

  • Avatar right
    right 20:22 06.julij 2020.

    a Gros misli, da je Tito, dosmrtni?

  • sam1 13:33 06.julij 2020.

    Grosa je stolčka stala politična usmerjenost,Franci bo zdržal dokler desnica,potem pride spet menjava te "nepolitične" in strokovne funkcije....

Sorodne novice