Šport > Zimski športi
426 ogledov

Po hudi poškodbi ponovno v zraku

Urša Bogataj Seefeld Epa
Urša Bogataj po sedmih mesecih znova v zraku.

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj, ki si je konec minulega leta poškodovala koleno, je po sedmih mesecih okrevanja danes v Planici v družbi reprezentančnih kolegic opravila prve skoke na 80-metrski napravi

"Najprej bi pohvalil ekipo za rehabilitacijo, zdravnika, fizioterapevta Urbana Komaca in Anžeta Lavtižarja, ki je tudi izvajal fizioterapevtske treninge. Kljub temu, da je bila resna poškodba kolena, poleg strganih vezi so bile poškodovane tudi površine in meniskusi, je šla rehabilitacija zelo dobro. V primerjavi s poškodbo Eme Klinec je bila rehabilitacija nekako bolj čista, Urša je hitro pridobivala na moči, tudi po treningih je bilo manj reakcij," je uvodoma dejal glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance Zoran Zupančič.

Urša Bogataj | Avtor: Epa Epa

"Urša je zdaj nekako na pol poti, na vrsti je specialna vadba. Moramo biti previdni in postopni, ne smemo tiščati z glavo čez zid. Današnji skoki so bili narejeni z rezervo in nekaj več pozornosti. A že zadnji je bil čisto normalen, saj imajo tekmovalci tudi po poškodbi skoke v nogah in gibalni spomin," je prve štiri skoke Bogatajeve ocenil Zupančič.

"Po 50 do 100 skokih je pričakovati padec, zato bomo morali biti potrpežljivi s treningi. Naredili bomo več skokov na majhnih skakalnicah, potrpežljivi pa bomo morali biti tudi s tekmovanji in upoštevati njene želje," pravi Zupančič, ki je pohvalil svojo varovanko.

Urša Bogataj | Avtor: Profimedia Profimedia

"V času rehabilitacije se je vsega lotila 100-odstotno, čeprav je bila prekinjena zaradi epidemije. V maju in juniju se nam je pridružila na treningih telesne priprave, danes še na skakalnicah. Nekaj bo še posamičnih treningov, a le v naslednjih štirinajstih dnevih. Nato bo skakala na 90-metrski skakalnici, tudi za ostale v ekipi bomo izbirali te velikosti, saj nas sredi avgusta čaka tekma v češkem Frenštatu," je še dodal glavni trener.

Ekipa ima za seboj tudi nekaj dni dopusta, nov skupni trening oziroma priprave za tekmo na Češkem pa so na sporedu v ponedeljek. Dekleta bodo najprej skakala v Beljaku, nato pa še v Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice