Šport > Zimski športi
225 ogledov

Zmaga Nike Križnar, štiri Slovenke med prvo peterico!

Nika Križnar Facebook
Nika Križnar je zmagovalka poletne VN na Češkem.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je zmagala na poletni veliki nagradi v Frenštatu na Češkem, kjer so še tri Slovenke končale med prvo peterico. Križnarjeva se je po zadnji ženski tekmi poletne sezone na prvem mestu z 200 točkami pridružila tokrat odsotni Japonki Sari Takanashi, ki je zaradi zmage več skupna zmagovalka letošnje velike nagrade.

Nika Križnar | Avtor: Facebook Facebook

Križnarjeva je skočila 104 in 100,5 m za skupaj 249,7 točk. Druga je bila vodilna po prvi seriji Juliane Seyfarth (101,6 in 94 m, 242,8), sledile pa so Urša Bogataj, Špela Rogelj in na petem mestu Maja Vtič.

Bogatajeva (101,5 in 96 m, 237,3) je bila po prvi seriji tretja, za Seyfarthovo in Križnarjevo in na po drugem nastopu finala obdržala tretjo zmagovalno stopničko.

Nika Križnar | Avtor: Facebook Facebook

Rogljeva (99,5 in 93,5, 223,1) je bila po prvi seriji peta in je s sedmim dosežkom finala pridobila eno mesto, s šestega mesta pa je na peto napredovala Vtičeva (95 in 94,5 m, 221,6).

Izmed ostalih Slovenk je bila Jerneja Brecl 13. (88,5 in 101 m, 201,6), 21. pa Katra Komar (87,5 in 95 m, 188,3).

"Že prvi skok je bil zelo lep, ocene so bile malo slabše, veter pa boljši, a dokazala sem, da znam skočiti tudi do rekorda. V finalu sem se pripravila še bolje, malo me je razjezilo, ker sem bila druga po prvi seriji. To mi je dalo še več zagona. Počakala sem še na skok Juliane, videla sem, da je bilo metrov premalo in takoj sem se začela veseliti," je svojo prvo zmago v elitni konkurenci pokomentirala Križnarjeva.

Dodala je: "Ekipno smo pokazali vsem državam, da smo iz pravega testa. Kapo dol celi ekipi. Res smo se potrudili, pokazali smo vse, kar smo lahko. Res sem vesela za današnji dan!" je žarelo iz Križnarjeve po premierni zmagi. Vesela je bila tudi Bogatajeva: "Super rezultati. Včeraj sem imela malo težav, v zadnjem obdobju malo niham, a sem zelo zadovoljna, da se je na koncu izšlo, kot se je."

Po treh tekmah poletne VN skakalk se je Križnarjeva v skupnem seštevku na čelu po točkah pridružila Sari Takanashi, ki je dobila uvodni tekmi v Hinterzartenu in Courchevelu in s tem osvojila letošnjo polento sezono. Najboljša skakalka v zgodovini je poletno VN tako dobila že sedmič.

Nika Križnar | Avtor: Facebook Facebook

Za Seyfarthovo (172) je bila na četrtem mestu Bogatajeva (160). Na 10. in 11. mestu sta končali Rogljeva (78) in Vtičeva (67).

Slovenke so po uspehu na Češkem prepričljivo slavile v seštevku pokala narodov, imajo 715 točk, druge so bile pred tem vodilne Japonke s 563 točkami, tretje pa Nemke (530).

Skakalke so imele v poletni VN skupaj štiri tekme, poleg treh omenjenih posamičnih še nastop na mešani ekipni tekmi v nemškem Hinterzartnu.

"Konkurenca je bila tu res malce okrnjena, a motivacijsko so bile punce na precej višjem nivoju. Sem smo prišli po zmago v pokalu narodov. Že včeraj je vse steklo, tudi danes so vse odskakale na zelo visoki ravni. Rekordni dosežki za slovensko ekipo na tekmah najvišjega nivoja. Težko bo to ponoviti, a jih bomo jasno poizkusili," je poletno sezono strnil glavni trener slovenskih skakalk Zoran Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice