Šport > Zimski športi
775 ogledov

S Prevcem si bosta lahko delila izkušnje

facebook Facebook
Nekdanji zmagovalec svetovnega pokala bo kmalu nared za vrnitev med skakalno elito.

Nemški skakalni šampion Severin Freund ima v teh dneh veliko razlogov za veselje. Potem ko je uspešno saniral poškodbo kolenskih križnih vezi, ga je pred nekaj dnevi doletela še družinska sreča, saj sta z izbranko povila prvega otroka.

"Punčka je," je na družbenih omrežjih razkril zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal v sezoni 2014/2015.

Tridesetletni Nemec se že nekaj mesecev pripravlja za vrnitev v karavano smučarskih skokov. Začel je na manjših skakalnicah in se postopoma preselil na večje, trenutno pa trenira v družbi reprezentančnih kolegov Andreasa Wellinger, Karla Geigerja in drugih.

Zmagovalec 22 tekem za svetovni pokal, ki je bil zaradi poškodbe kolena prisiljen izpustiti celotno olimpijsko sezono, pred povratkom nima visokih pričakovanj.

V tem trenutku tudi ni povsem prepričan, kdaj se bo vrnil.

Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko nastopil že na uvodni tekmi sezone v poljski Wisli (18. november). Druga možnost je povratek na začetku novoletne turneje v Oberstdorfu (30. december), tretja pa svetovno prvenstvo v Seefeldu (20. februar).

Iz nemškega tabora so še sporočili, da se bo Freund vrnil takrat, ko bo sposoben spet dosegati vrhunske rezultate. 

peter prevc Dovolj ima Šport Prevčevo dekle z ostrim zapisom dvignilo veliko prahu

Ob tem lahko potegnemo zanimivi vzporednici z najboljšim slovenskih skakalcem Petrom Prevcem, ki je letos prav tako zaplaval v očetovske vode, imel pa je tudi nemalo težav s poškodbami. "Ludvik je zdaj star štiri mesece, imamo se super, a opažam, da nimam nič več časa zase (smeh). Rojstvo sina mi je gotovo odprlo novo dimenzijo, prej sem lahko gledal le nase, zdaj imam bitje, ki je zdaj še povsem odvisno od mene. Se pa gotovo še raje vračam domov," je v intervjuju za STA povedal Prevc.

severin freund peter prevc | Avtor: Epa Epa

peter prevc Odšteva dneve Šport Prevc: Niti ni tako slabo, kot so pričakovali

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.