Šport > Zimski športi
1265 ogledov

Prevc: Niti ni tako slabo, kot so pričakovali

peter prevc
Predvidena šesttedenska odsotnost se je razvlekla na šestmesečni premor.

Slovenski skakalni šampion in lastnik številnih rekordov v svetovnem pokalu Peter Prevc je po dveh operacijah gležnja nared za vrnitev med tekmovalno elito.

Dolenje vaščan se je v zadnjih mesecih posvečal intenzivni rehabilitaciji in postopnemu obremenjevanju gležnja. Če bo šlo vse po načrtih, se bo v nekaj dni podal na skakalnico, kjer bo dobil prve odgovore o dejanski fizični pripravljenosti.

"Novice so dobre. Štirinajst dni sem preživel v Čateških toplicah, 12 ur na dan pod kontrolo in za menoj je zelo dobra izkušnja. Lahko sem postopoma doziral treninge in preizkušal različne stvari pod stalnim strokovnim očesom, spremljalo me je več fizioterapevtov, ki so se mi povsem posvetili. Zdaj tudi že delam imitacije smučarskih skokov in trenerji pravijo, da niti ni tako slabo, kot so pričakovali (smeh), in da grem lahko, če bo vse v redu, drug teden že na skakalnico. Potem bomo pa videli, kaj bo," je v pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedal Prevc.

Pojasnil je, da gležnja še ni povsem obremenil, najbolj pa ga veseli dejstvo, da po vadbi ne čuti bolečin. "Podzavestno ne želiš na polno obremeniti poškodovanega gležnja, ko kam doskočiš, ne stopiš tako sigurno na gleženj in težo kar malo prelagaš na desno nogo, ampak očitno je z razlogom tako. Pri vajah, ki sem jih nekajkrat že opravil uspešno, sem pa že precej suveren in tam ni nobenih zadrževanj," je dejal.

Skakalno formo si želi preizkusiti na 60-metrski skakalnici v Beljaku, saj ima ta naprava najbolj ustrezne karakteristike. "Ker ima najlepše izpeljano doskočišče, da pristaneš v velik breg, da ni nobenega zabijanja. Ne vem pa še, kdo od trenerjev bo šel z mano," je pojasnil.

In kakšnega scenarija si najbolj želi ob svoji vrnitvi? "Zmage v Wisli (smeh). Da bi lahko nastopil na uvodni tekmi sezone, bi bil zame sanjski razplet. A dokler ne bom vsaj tri tedne na skakalnicah, da vsaj malo vidim, kje sem, kje so rezerve, če sploh so rezerve, ne morem ničesar zares reči. Morda bom skakal za svetovni pokal, morda za celinskega, morda pa za slovenski pokal.

Vem, da na skakalnici nisem pozabil vsega. Ko sem minuli petek prvič delal imitacije skoka na suhem, se mi ni poznalo, da sem bil tako dolgo zunaj pogona. Morda pa je bila ta pavza vsaj za nekaj dobra, močno upam," je sklenil šampion.
 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice