Šport > Zimski športi
24258 ogledov

Pretres pri Poljakih tik pred uvodno tekmo novoletne turneje

Thurnbichler Profimedia
V poljski ekipi so se tik pred začetkom novoletne turneje odločili za veliko kadrovsko spremembo.

Vodstvo poljskih smučarskih skakalcev je po katastrofalnem uvodu v sezono s položaja pomočnika trenerja odstavilo Nemca Marka Nölkeja. Glavno besedo pri tej odločitvi je imel reprezentančni trener Thomas Thurnbichler.

Lovro Kos Zdaj gre zares Šport Pred skakalci že vrhunec sezone

"Mark Nölke odslej na tekmovanjih ne bo več pomagal našim tekmovalcem. To je moja odločitev," je za poljske medije povedal avstrijski trener.

Thurnbichler je nekdanjega pomočnika odslovil tik pred začetkom 72. novoletne turneje. Ta se bo z uradnim treningom in kvalifikacijami v Oberstdorfu začel danes.

Usoda nemškega strokovnjaka je sicer v zraku visela dlje časa. Poljski mediji so že pred tedni poročali, da bo zaradi slabih rezultatov zagotovo prišlo do sprememb v sestavi strokovnega štaba. To se je zdaj tudi potrdilo.

Simon Ammann Novoletna turneja Šport Legenda se vrača! Na seznamu tudi štirikratni olimpijski prvak

Nölke se je na odločitev odzval z uradno izjavo, v kateri je pozdravil odločitev svojih nadrejenih in razkril, da so k prekinitvi sodelovanja pripomogle različne okoliščine.

"Thomasa sem že poleti obvestil, da ekipi ne bom na voljo v takšnem obsegu kot doslej. Razlogi so tako družinske kot profesionalne narave. Nezavidljiva sitaucija, v kateri se je znašla ekipa, zahteva veliko dodatnih pogovorov in analiz. Po premisleku smo se odločili, da me bo zamenjal Wojciech Topor, ki ima kot trener Kamila Stocha in Dawida Kubackega tesnejše odnose s skakalci. Po mojem mnenju gre za pravilno in razumno odločitev. S Thomasom ostajava v dobrih odnosih," je sporočil nemški trener, čigar vloga znotraj poljske smučarske zveze ostaja še nedorečena.

Poljaki so v pokalu narodov po osmih tekmah šele na skromnem sedmem mestu. Njihov najboljši skakalec v letošnji sezoni je Piotr Zyla na 22. mestu. Mesto za njim je eden največjih junakov lanske tekmovalne zime Dawid Kubacki.

Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia

Nika Prevc Tako kaže Šport Zaskrbljujoče številke pred krstno turnejo smučarskih skakalk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 09:18 28.december 2023.

    Prav nič ni pomagalo Poljakom, tudi če so se pred skokom tako goreče pokrižali, hehehe.