Šport > Zimski športi
13142 ogledov

Zaskrbljujoče številke pred krstno turnejo smučarskih skakalk

Nika Prevc Profimedia
Prodaja vstopnic za prihajajoče tekme ženske novoletne turneje v Nemčiji teče zelo počasi. Vseeno se organizatorji nadejajo, da si bo žensko turnejo ogledalo približno 14.000 gledalcev.

Smučarske skakalke bodo prvič nastopile na tradicionalnih prizoriščih novoletne turneje za moške, vendar tokrat le na nemškem delu. Prodaja vstopnic za Garmisch (30. december) in Oberstdorf (1. januar 2024) teče počasi, vendar so organizatorji prepričani, da si bo glede na povpraševanje žensko turnejo ogledalo 14.000 gledalcev.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, se je prodaja vstopnic za dvodnevno turnejo smučarskih skakalk začela precej počasi. Po petkovih podatkih organizatorjev je bilo doslej prodanih 3500 vstopnic za skoke v Garmisch-Partenkirchnu in 3000 vstopnic za novoletno tekmo v Oberstdorfu.

Stroem Oglasil se je oče Šport Trajalo bo dolgo časa, da se bo sestavila: "To je zelo žalostno" Lanišek Velik človek Šport Lanišek za Kubackega storil več, kot je bilo znano doslej

Zlasti v Oberstdorfu organizatorji pričakujejo, da si bo glede na povpraševanje tekmo ogledalo okoli 8000 obiskovalcev, v Garmisch-Partenkirchnu pa po besedah prirediteljev pričakujejo 6000 gledalcev.

Smučarske skakalke tako prvič ob prelomu leta čakajo tekme na tradicionalnih prizoriščih novoletne turneje, vendar za zdaj ne v celoti, temveč le na nemškem delu, saj avstrijska smučarska zveza (ÖSV) še ni prižgala zelene luči za tekme skakalk.

Slovenijo bodo na polovični novoletni turneji zastopale zmagovalka Engelberga Nika Prevc, svetovna rekorderka Ema Klinec, Nika Križnar, Katra Komar, Ajda Košnjek in Taja Bodlaj.

Zadnjo tekmo pred začetkom novoletne turneje je dobila Nika Prevc, ki je v Engelbergu prišla do svoje prve zmage v svetovnem pokalu.

Celotna ženska novoletna turneja bi lahko bila prvič na sporedu že prihodnjo zimo, piše dpa. Moški vstopajo v svojo 72. izvedbo tega tekmovanja.

V Oberstdorfu je start v novoletno turnejo pred začetkom leta redno razprodan s približno 25.000 navijači. V Garmisch-Partenkirchnu je običajno okoli 20.000 gledalcev.

Nika Prevc Planica Šport Kos in Prevc do naslova Nika Prevc Slovenska prevlada Šport Slovenija ima novo zmagovalko tekme svetovnega pokala

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:50 23.december 2023.

    Ne samo v Nemčiji tudi drugod se bodo poznale posledice inflacije in recesije. To bodo morali organizatorji vzeti v zakup in opomin..