Šport > Zimski športi
3279 ogledov

Prevc povsem poklapan: "Slab konec tedna."

peter prevc Epa
V Zakopanah sta se od sedmerice slovenskih skakalcev v finale uvrstila le Timi Zajc in Peter Prevc.

Najboljši slovenski skakalec Timi Zajc je v finalni seriji pridobil eno mesto in se z osmega povzpel na sedmo. Drugi slovenski finalist Peter Prevc se je v drugo serijo uvrstil s 17. izidom, a ga je v finalu močno polomil in s skromno daljavo 103,5 m nazadoval na 30. mesto. 

Peterica orlov je s tekmovanjem zaključila že v prvi seriji.

timi zajc Poletna VN Šport Zajc ostal v vodstvu, orli razočarali

"Že od kar smo prišli sem, sem imel težave, tudi danes v poskusni seriji ni bilo dobri. Rezultat je na koncu kar vrhunski, glede na to, kar sem pokazal na skakalnici. Imel sem zelo veliko težav predvsem s smučino, ki je malo drugačna kot na starih skakalnicah in to je bil razlog, da nisem imel pravega položaja in potem je bilo vedno več težav. Ravno zadovoljen ne morem bit, preveč je bilo težav, da bi bil lahko vesel. A tudi tak težak vikend je potrebno prebroditi in nato čim bolje nadaljevati," je povedal Zajc.

Še bolj razočaran je bil Prevc. "Slab konec tedna zame. Hvala navijačem za odlično vzdušje," je posamično tekmo pospremil nekdanji dobitnik velikega globusa, ki v skupnem seštevku po štirih od skupno osmih preizkušenj zaseda skromno 15. mesto.

Doslej je zbral 77 točk in ima precejšen zaostanek za še vedno vodilnim Zajcem, ki ima na računu 236 točk oziroma 44 več od drugouvrščenega Nemca Karla Geigerja.

"Današnja tekma se ni razpletla po željah z izjemo Timija, ki je opravil dva zelo solidna skoka. Preostali žal ne. Ali so grešili pri odskoku ali pa so imeli vetrovno loterijo. Pihal je izjemno raznolik veter z vseh smeri, potrebno je bilo imeti tudi nekaj športne sreče."

Gorazd Bertoncelj

Zakopane so bile v soboto prizorišče ekipne tekme, na kateri je slovenska reprezentanca v postavi Zajc, Prevc, Jelar in Bartol osvojila peto mesto. Zmagali so Japonci pred Poljaki in Norvežani, Nemci so bili četrti.

Peter Prevc Zakopane Ekipna tekma Šport Slovenski orli v drugi seriji močno zdrsnili

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.