Šport > Zimski športi
1190 ogledov

Prva zvezdnica belih strmin napovedala datum svoje vrnitve

Mikaela Shiffrin Profimedia
Shiffrinova je po poškodbi vrnitev napovedala za 9. marec.

Ameriška šampionka alpskega smučanja Mikaela Shiffrin, ki okreva po poškodbi po padcu konec januarja, je na svojih družbenih omrežjih objavila, da se bo v svetovni pokal vrnila v Areju na Švedskem 9. in 10. marca.

Shiffrinova, petkrat je osvojila velike kristalne globuse za končne zmage v skupnem seštevku pokala in lastnica največjega števila zmag v zgodovini alpskega smučanja, nadaljuje okrevanje po udarcu v koleno ob padcu na smuku 26. januarja v italijanski Cortini d'Ampezzo.

"Dobro sem napredovala v senci tekmovanj in vsak dan se počutim bolje in bolje," je povedala 28-letna Američanka v videu. "Načrtujemo vrnitev na tekmovanje v Areju 9. in 10. marca. Komaj čakam, da bom tam," je nadaljevala. Objavila je tudi fotografije, ki jo prikazujejo v telovadnici, pa tudi na smučeh prvič po njenem padcu.

Shiffrinova, ki je po poškodbi že nekajkrat prestavila svojo vrnitev, bo tako izpustila morebitno (vremenske razmere niso nič kaj prijazne) nedeljsko tekmo v superveleslalomu v Val di Fassi, prav tako pa je ne bo startu niti v Kvitfjellu, kjer smučarke prihodnji konec tedna čakata preizkušnji v smuku in superveleslalomu.

Ameriška zvezdnica belih strmin se bo tako z veleslalomom in slalomom v Areju vrnila ravno na zadnji postojanki svetovnega pokala pred finalom sezone v Saalbachu.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Shiffrinova je sicer pred poškodbo prepričljivo vodila v skupnem seštevku svetovnega pokala, v času njene odsotnosti pa jo je prehitela Lara Gut Behrami (1414 točk). Američanka s 1209 točkami še vedno drži visoko drugo mesto v boju za veliki kristalni globus, a ji za vrat že diha Federica Brignone s 1128 točkami.

Si je pa zato Shiffrinova praktično že zagotovila mali kristalni globus v slalomu (630 točk), saj je njena največja tekmica Petra Vlhova zaradi poškodbe že končala sezono, naslednja najbližja zasledovalka Lena Dürr (442 točk) pa dve tekmi pred koncem zaostaja za praktično neulovljivih 188 točk.

Shiffrinova je visoko tudi v skupnem seštevku veleslaloma, kjer kljub dolgotrajni odsotnosti s 429 točkami zaseda četrto mesto, a je že izpadla iz boja za mali kristalni globus, za katerega se potegujeta le še Gut Behramijeva in Brignonejeva.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice