Šport > Zimski športi
234 ogledov

Še ena težka tekma na Norveškem

Nika Križnar Epa
Vetrovna loterija je precej krojila posamično tekmo deklet.

Avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko-Stolz je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Oslu. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na osmem mestu. Špela Rogelj je osvojila 13. mesto, Urša Bogataj 15. in Jerneja Brecl 19. mesto.

Iraschko-Stolzeva je na koncu zbrala 209 točk. Na drugem mestu je končala Nemka Juliane Seyfarth (194,3 točke), tretja pa njena rojakinja Katharina Althaus (193,3). Tako kot moško ekipno tekmo, so tudi žensko posamično preizkušnjo zaznamovali težki vetrovni pogoji. Kopica tekmovalk je imela ob spreminjajočem se vetru veliko težav, skupila pa jo je drugouvrščena po prvi seriji Nemka Ramona Straub. Ta je naredila napako pri doskoku, po padcu pa so ji morali pomagati iz ciljnega prostora.

Na tekmi je nastopilo pet Slovenk, v finalu pa štiri. Najvišje med njimi je končala Nika Križnar, ki je za skoka 107,5 metra in 117,5 metra zbrala 176 točk. Najboljša Slovenka v skupnem seštevku sezone je bila po prvi seriji 12., boljša od nje je bila na sedmem mestu Jerneja Brecl. Mladi Slovenki se je drugi skok povsem ponesrečil, na koncu je zbrala 142,1 točke za skoka dolga 112 in 91 metrov.

Špela Rogelj je bila po prvi seriji 14., v finalu je pridobila eno mesto, s 154,8 točke je bila 13. Urša Bogataj je iz 17. mesta po prvi polovici tekme napredovala do 15. mesta, zbrala je 151,3 točke. Brez finalne serije je ostala Maja Vtič, ki je bila 39.

Po tekmi je takole črto pod Oslom potegnilglavni trener Zoran Zupančič: "Mogočen objekt, že sam pogled z vrha daje občutek, da je skakalnica ogromna, a v bistvu temu ni tako. Skakalnica je povsem običajna, morda le malenkost drugačen profil. Seveda pa je bilo tokrat vreme oz. veter tisti, ki je bil zelo spremenljiv in je zelo vplival na sam razplet tekmovanja. Videli smo kar nekaj žrtev tudi med najboljšimi tekmovalkami, malce se je vse premešalo. Danes si moral imeti v obeh skokih približno dobre pogoje, da si prešel hrbtišče skakalnice. Bili so tudi izločujoči časi med samim tekmovanjem, a tu tudi žirija ni mogla postoriti nič pri tako spremenljivem vetru. Nika je v prvo skočila malenkost slabše, v drugo pa zelo dobro. Lahko pohvalim tudi prvi skok Jerneje, ki pa je žal v pričakovanju naredila klasično napako v finalu. Ponovno dober rezultat Špele, ki je bila med petnajst. Danes se ni znašla Urša, ki je skakala nekoliko zakrčeno in naprej bo morala ciljati višje."

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.