Šport > Zimski športi
350 ogledov

Šesti slalom v sezoni, Slovenija pa še naprej brez točk

Linus Strasser Profimedia
Strasserju prva slalomska vožnja v Schladmingu, Slovenca praznih rok.

Nemški alpski smučar Linus Strasser je zmagovalec nočnega slaloma za svetovni pokal v Schlamdingu. Nemec, ki je dobil že prejšnji slalom v Kitzbühlu, je za 28 stotnik sekunde ugnal Norvežana Timona Haugana, tretji pa je bil Francoz Clement Noel, ki je zaostal 1,02 sekunde.

Na slalomu pod žarometi na progi Planai sta od Slovencev nastopila Žan Kranjec, ki je v torek osvojil tretje mesto v veleslalomu, in Tijan Marovt. Slovenca si nista prismučala finalnega nastopa, oba sta odstopila. Člani slovenske moške reprezentance se tako tudi na šestem slalomu v tej sezoni niso uvrstili v finalno vožnjo.

Klemen Bergant, glavni trener slovenskih alpskih smučarjev v tehničnih disciplinah, ni bil povsem nezadovoljen. "Tudi danes nismo imeli tekmovalca v drugi vožnji, a je današnja slika precej drugačna kot na prejšnjih slalomih. Žan je bil zelo dobro na poti, tudi Tijan se je gibal blizu finalu. Naredila sta napako v strmini oziroma na koncu nje, žal. Pristop do tekme je bil boljši, a v slalomu in veleslalomu je dvakrat treba priti do cilja, če želimo začeti govoriti o točkah. Upam in želim si, da bo bolje že na naslednjem slalomu," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Bergant.

V drugem nastopu so sicer najboljši trije v težkih razmerah in dežju - kljub temu se je v cilju spet zbralo veliko število gledalcev - potrdili svoje mojstrstvo in zadržali svoja mesta iz prve vožnje. Strasser, ki je v Schladmingu zmagal že leta 2022, je zdržal tudi pritisk vodilnega po prvem delu, v takšnem položaju namreč še ni bil.

Najboljša druga vožnja je sicer uspela Avstrijcu Fabiu Gstreinu, ki se je s 26. mesta povzpel na deseto. Boljši Avstrijec od njega je bil le skupno vodilni slalomist aezone Manuel Feller. Ta je bil po prvi vožnji na osmem mestu, tudi v drugo se mu ni izšlo povsem po željah, po sicer zelo dobrem spodnjem delu je končal na petem mestu. Predenj se je uvrstil še Švicar Marc Rochat, ki je na četrto napredoval z desetega mesta ter izenačil svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno premočno vodi Švicar Marco Odermatt z 1256 točkami, sledita Francoz Cyprien Sarrazin s 660 in Feller s 559. Kranjec je kot najboljši Slovenec na 19. mestu z 226 točkami. V slalomu pa ima Feller na vrhu 440 točk, Strasser je drugi s 308, Haugan pa tretji z 228.

Alpske smučarje konec tedna čakata novi preizkušnji v hitrih disciplinah, v soboto in nedeljo bosta v Garmisch-Partenkirchnu superveleslaloma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice