Šport > Zimski športi
198 ogledov

Veliki kristalni globus Vlhovi, Shiffrinovi spodletelo

petra vlhova Epa
Avstrijka Katharina Liensberger je z zmago na zadnjem slalomu sezone prevzela vodstvo v točkovanju discipline. Petra Vlhova je s šestim mestom potrdila skupno zmago v svetovnem pokalu.

Avstrijka Katharina Liensberger je na zadnjem slalomu sezone v Lenzerheideju zdržala pod pritiskom in v neposrednem dvoboju premagala Američanko Mikaelo Shiffirn, sicer šestkratno dobitnico slalomskega globusa.

Liensbergerjeva, ki je vodila že po prvi vožnji, je postavila tudi najboljši čas finala. Shiffrinova je bila na koncu druga (+1,24), Švicarka Michelle Gisin pa tretja (+1,95).

 | Avtor: Epa Epa

Tako Američanka kot Avstrijka sta v seštevku discipline prehiteli pred tekmo vodilno Slovakinjo Petro Vlhovo, ki je tokrat osvojila šesto mesto (+3,15). S tem je potrdila skupno zmago, saj ima pred zadnjim veleslalomom več kot 100 točk prednosti pred Švicarko Laro Gut-Behrami.

Gut-Behramijeva na slalomskih tekmah ne tekmuje. Pred nedeljskim veleslalomom pa ima prevelikih 136 točk zaostanka za Vlhovo (1392).

 | Avtor: Epa Epa
Finalnega slaloma sta se udeležili dve Slovenki. Zelo dobro se je v drugi vožnji odrezala Andreja Slokar. Postavila je namreč drugi čas finala in se s 17. mesta povzpela na osmo (+3,36). Ana Bucik, 11. po prvi vožnji, je nazadovala na 16. mesto (+4,27) ter tako ostala brez točk.

Dve Slovenki sta sezono končali v slalomskem seštevku med najboljših 25, Bucikova na 14., Slokarjeva pa na 19. mestu.

Bucikova je nastopila s startno številko 8 in prvo vožnjo sklenila na 11. mestu (+2,68), Slokarjeva (#20) je bila 17. (+3,28).

Najhitrejši čas prve vožnje je postavila Linesbergerjeva, ki je imela 70 stotink prednosti pred Norvežanko Kristin Lysdahl oziroma 90 stotink pred Shiffrinovo. Vlhova je na šestem mestu zaostala 1,84 sekunde.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

lienseberger | Avtor: Epa Epa

Dobitniki kristalnih glbousov v sezoni 2020/2021:

ŽENSKE:
 skupno: Petra Vlhova (Slo)
 smuk: Sofia Goggia (Ita)
 superveleslalom: Lara Gut-Behrami (Švi)
 veleslalom: Marta Bassino (Ita)
 slalom: Katharina Liensberger (Avt)

MOŠKI:
 skupno: Alexis Pinturault (Fra)
 smuk: Beat Feuz (Švi)
 superveleslalom: Vincent Kriechmayr (Avt)
 veleslalom: Alexis Pinturault (Fra)
 slalom: Marco Schwarz (Avt)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice