Šport > Zimski športi
200 ogledov

Slovenija za dve stotinki poražena proti velesili Avstriji

Ekipna tekma, Lenzerheide Profimedia
Svetovni prvaki Norvežani so bili najboljši tudi na ekipni tekmi v Lenzerheideju, Slovenija je izpadla v prvem krogu proti Avstriji.

Svetovni prvaki Norvežani so dobili tudi ekipno tekmo finala svetovnega pokala alpskih smučarjev v Lenzerheideju. V finalu so bili po času boljši od Nemcev, dvoboj se je sicer kot vsi od četrtfinala naprej končal z izidom 2:2 v posamičnih zmagah. Tretje mesto so osvojili Avstrijci, ki so v četrtfinalu izločili Slovence. Ti so tako zasedli 6. mesto.

Ekipna tekma, Lenzerheide | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Norveško so nastopili Leif Kristian Nestvold-Haugen, najboljši posameznik tekme, Sebastian Foss-Solevaag, Kristina Riis-Johanessen in Kristin Lysdahl.

Nastopilo je devet ekip, z izjemo edinega obračuna osmine finala, v katerem je Švedska s 3:1 ugnala Veliko Britanijo, pa je bil na vseh dvobojih izid 2:2, kar je posledica dejstva, da je bila ena proga spet precej hitrejša od druge.

Ekipna tekma, Lenzerheide | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenija v tej disciplini nima nikakršnih uspehov, na vseh 23 tekmah v zgodovini je le enkrat dobila kakšen dvoboj. Tokrat je nastopila v postavi, ki naj bi bila za to vrsto tekme najmočnejša, a je morala že v uvodnem dvoboju priznati premoč Avstriji.

V posamičnih dvobojih je Andreja Slokar izgubila s Franzisko Gritsch, Štefan Hadalin je premagal Adriana Pertla, Tina Robnik pa Katarino Huber. Odločal je obračun med Fabiom Gstreinom in Žanom Kranjcem, ki ga je dobil Avstrijec, hkrati pa je bil na hitrejši, modri progi še dovolj hiter, da je kljub izenačenem izidu v zmagah svojo ekipo z dvema stotinkama prednosti popeljal v polfinale.

Tam je potem Avstrija izgubila proti Nemčiji, v ponovitvi finala s svetovnega prvenstva pa je Norveška ugnala Švedsko.

* Izidi:
1. Norveška
Leif Kristian Nestvold-Haugen, Sebastian Foss-Solevaag, Kristina Riis-Johanessen in Kristin Lysdahl.
2. Nemčija
(Linus Strasser, Alexander Schmid, Andrea Filser, Lena Dürr)
3. Avstrija
(Adrian Pertl, Fabio Gstrein, Franziska Gritsch, Katarina Huber)
4. Švedska
(Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren, Sara Hector, Moa Boström Mussener)
5. Švica
(Justin Murisier, Semyel Bissig, Camile Rast, Jasmina Suter)
6. Slovenija
(Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Tina Robnik, Andreja Slokar)
7. ZDA
8. Italija
9. Velika Britanija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice