Šport > Zimski športi
5538 ogledov

Slabe novice za ljubitelje smučarskih skokov

Oberstdorf novoletna turneja Reševalni pas/Twitter
Na najbolj odmevnih tekmah letošnje sezone bo prostora le za peščico navijačev.

Novoletna turneja štirih skakalnic, običajno prvi vrhunec sezone v smučarskih skokih, letos pa zaradi koronske krize drugi za svetovnim prvenstvom v poletih, ki bo sredi decembra v Planici, ima za zdaj zeleno luč za gledalce le za uvodno tekmo. Prvo postojanko v Oberstdorfu si bo lahko v živo ogledalo 2500 gledalcev, preostale tri še čakajo.

Kot so danes sporočili organizatorji 69. nemško-avstrijske novoletne turneje, ki bo predvidoma od 28. decembra do 6. januarja 2021, bodo 1. oktobra začeli prodajo vstopnic za uvodno tekmo v Oberstdorfu v zelo, zelo omejeni izdaji.

Lani se je pod Senčno goro v razprodani areni za uvodno tekmo zbralo 25.500 gledalcev, za kvalifikacije pa 15.000, letos pa bo ljubiteljem smučarskih skokov za tekmo 30. decembra na voljo zgolj 2500 vstopnic.

Peter Prevc Oberstdorf novoletna turneja | Avtor: Epa Epa

"V sodelovanju z nemško smučarsko zvezo, lokalnimi zdravstvenimi organi in našim zdravniškim oddelkom smo razvili izvedljiv koronski koncept, ki trenutno omogoča 2500 ljudi za naše uvodno tekmovanje," je dejal Peter Kruijer, predsednik smučarskega kluba Oberstdorf in predsednik organizacijskega odbora za uvodno tekmo.

Že zdaj pa je jasno, da bodo zaradi strogih ukrepov in pravil o medsebojni razdalji v skakalni areni svetovnega pokala na voljo le sedeži in vse vstopnice bodo personalizirane. Če gledalcem ne bo dovoljen vstop na stadion, bodo imetnikom vstopnic vrnili denar.

Wisla smučarski skoki Smučarski skoki Šport Poljsko zmagoslavje v Wisli, Slovenci brez deseterice

Za preostale tri tekme turneje v Garmisch-Partenkirchnu (1. januar 2021), Innsbrucku (3.) in Bischofshofnu (6.) organizatorji prodaje še ne bodo začeli, ampak bodo o tem, ali bodo gledalci sploh lahko na tekmah in v kakšnem številu odločali tik pred zdajci ter se prilagajali trenutnim razmeram glede koronavirusne pandemije.

Že zdaj je znano, da bodo tekme svetovnega pokala v finskem smučarske središču Ruka zaradi koronavirusne pandemije konec novembra potekale brez gledalcev. In ne le v smučarskih skokih, tudi v smučarskem teku in nordijski kombinaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice