Šport > Zimski športi
1220 ogledov

Peter Prevc povsem blizu vrha, dvojna nemška zmaga

Peter Prevc Epa
Smučarski skakalci so se merili na manjši skakalnici v romunskem Rasnovu. Ob dvojni nemški zmagi je bil odličen tudi Peter Prevc.

Na 22. tekmi letošnjega svetovnega pokala je pet Slovencev: Jurij Tepeš, Rok Justin, Žiga Jelar, Cene Prevc in Peter Prevc.

Planica 2019 SP v poletih Šport Vstopnice gredo za med

Kot prvi od Slovencev se je preizkusil Tepeš. Skakalec, ki se bolje znajde na večjih napravah, ni bil dovolj dober za finale (82,5 m; 94,9 točke).

Precej boljši je bil Justin (92 m; 118,5 točke), ta je z odličnim skokom gladko prevzel vodstvo po 24 skakalcih.

Jelar (93 m; 118,3 točke) je skočil podobno kot Justin in le za dve desetinki zaostal za rojakom.

Cene Prevc (90,5 m; 113,5 točke) se je kot tretji Slovenec zanesljivo uvrstil v drugo serijo, bil pa je za odtenek skromnejši kot Justin in Jelar.

Najboljši slovenski dosežek prve serije je uspel Petru Prevcu (98,5 m; 130,1 točke). Ta je po 44 skakalcih prevzel primat, ki pa mu ga je takoj vzel Nemec Stephan Leyhe (99 m; 132,1 točke).

Vse je z odličnim skokom presegel Nemec Karl Geiger (100 m; 133,7 točke), medtem ko se je vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Stefan Kraft (98 m; 130,8 točke) uvrstil na tretje mesto, tik pred Petra Prevca. Justin je po polovici tekme držal 15. mesto, Jelar 17., Cene Prevc pa 21. pozicijo. Tepeš se je poslovil od tekmovanja s 50. mestom.

Ljubno skakalnica Smučarski skoki Šport V Ljubnem jo je zagodlo vreme

Z drugo serijo je prišlo sneženje, ki je postajalo vse močnejše. Po nekaj tekmovalcih, še preden je nastopil prvi Slovenec, je bila žirija prisiljena prekiniti finale in čakati na ugodnejše razmere.

Vodstvo tekmovanja se je nato odločilo za redek postopek: vsem skakalcem, ki so v finalu že nastopili, so omogočili še en poskus.

Po nekaj minutah se je preizkušnja nadaljevala, saj je sneženje oslabelo. Cene Prevc in Justin sta solidno opravila s svojim skokom, dobro pa je nastopil Jelar, ki se je vzpel po lestvici. Pred nastopom zadnje deseterice je bil tretji. 

Pred nastopom Petra Prevca je vodil Norvežan Marius Lindvik, a ga je nato Slovenec prehitel za 1,7 točke. Svojo prednost je nato pred Prevcem ohranil vodilni v svetovnem pokalu Kraft, Avstrijca pa je nato le za dve desetinki premagal Leyhe. Nemčija je tako že imela zmago, na vrhu je bil namreč le še Geiger. Tudi ta je bil zanesljiv in tako prišel do svoje pete zmage v svetovnem pokalu.

Ob četrtem Petru Prevcu, je jelar zasedel 12. mesto, Justin je s 16. izenačil svojo najboljšo uvrstitev med elito, Cene Prevc pa je bil 21.

Rezultate skokov v Rasnovu si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice