Šport > Zimski športi
2403 ogledov

V Ljubnem jo je zagodlo vreme

Ljubno skakalnica Facebook
Smučarske skakalke so ostale brez kvalifikacij.

Smučarske skakalke, ki so se ta konec tedna že deveto leto zaporedoma zbrale na Ljubnem ob Savinji na tekmah svetovnega pokala, so danes zaradi premočnega vetra ostale brez treninga in kvalifikacij za nedeljsko posamično tekmo. Organizatorji so sporočili, da bodo trening opravili v soboto ob 10. uri, ob 11.30 pa sledi ekipna tekma.

Kot je določil selektor ženske vrste Zoran Zupančič, bodo na ekipni tekmi, Slovenke so lani ekipno zasedle drugo mesto, nastopile Ema Klinec, Nika Križnar, Špela Rogelj in Katra Komar, če se seveda ne pripeti kaj nepredvidenega.

Glavni cilj ostajajo stopničke, poudarja selektor Zoran Zupančič, ki svojim varovankam več možnosti pripisuje prav na sobotni ekipni tekmi.

Kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo, prva serija bo prav tako ob 11.30, bodo neposredno pred tekmo, predvidoma ob 10. uri.

Poleg najboljših dveh Slovenk v svetovnem pokalu Eme Klinec in Nike Križnar, ki sta obe v "top 10", bodo za Slovenijo v nedeljskih kvalifikacijah skakale še Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl, Maja Vtič, Jerneja Repinc Zupančič, Katja Markuta in Pia Mazi.

Peter Prevc Svetovni pokal Šport Peter Prevc povsem blizu vrha, dvojna nemška zmaga

Prva favoritinja tekem na Ljubnem bo Avstrijka Chiara Hölzl, ki je zmagala na zadnjih štirih zaporednih tekmah svetovnega pokala. Na sploh so Avstrijke tudi prve favoritinje tudi sobotne ekipne tekme, saj se poleg Hölzlove redno na stopničke uvršča tudi Eva Pinkelnig, med najboljšimi v svetovnem pokalu sta tudi Jacqueline Seifriedsberger in Marita Kramer.

Po zadnji uspehih je vodilna Hölzlova povečala prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala pred lansko skupno zmagovalko sezone in olimpijsko prvakinjo Norvežanko Maren Lundby na 90 točk. Lundybjeva je lani dobila eno od dveh posamičnih tekem na Ljubnem.

Med največjimi favoritinjami Ljubnega sta gotovo še Japonka Sara Takanashi, ki se pod Rajhovko odlično počuti, saj je na tem prizorišču nanizala že pet zmag, nazadnje je bila najboljša lani, in Nemka Katharina Althaus.

Planica 2019 SP v poletih Šport Vstopnice gredo za med
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.