Šport > Zimski športi
342 ogledov

Slovenec do svoje druge najboljše uvrstitve med elito

Anton Vidmar Profimedia
Samuelsson zmagal v Östersundu, Vidmar 18.

Šved Sebastian Samuelsson je zmagal v domačem Östersundu na biatlonski tekmi za svetovni pokal. Na zasledovalni tekmi na 12,5 km je za 5,1 sekunde ugnal Nemca Philippa Nawratha, tretji je bil Norvežan Vetle Christiansen (+7,2). Slovenec Toni Vidmar je zadel vseh 20 tarč in končal kot 18. (+1:46,3), Lovro Planko pa je bil 32. (+3:18,1).

Samuelsson je do zmage prišel z odličnim tekom, tekmo je začel s četrtega mesta po 10-kilometrski preizkušnji in potem na današnji tekmi še trikrat zgrešil tarče. Prehitel je tudi zmagovalca sprinta Nawratha.

Varovanec slovenskega trenerja Uroša Velepca je na najkrajši razdalji za svojo prvo zmago v pokalu slavil pred Norvežanom Tarjeijem Boejem. Slednji je zgrešil eno tarčo na zadnjem postanku in končal na četrtem mestu, 29,6 sekunde za zmagovalcem.

Oba slovenska biatlonca sta napredovala, Vidmar je 27. mesto zamenjal za 18. in svoj drugi najboljši izid v svetovnem pokalu. Poleg brezhibnega streljanja je bil dober tudi v teku. Planko je pridobil sedem mest, na strelišču ni pokril treh tarč. Po tej tekmi je v skupnem seštevku kot najboljši Slovenec na 29. mestu s 37 točkami.

"Naporno je bilo zaradi vremena, zaradi nizkih temperatur sem se zelo trudil na progi, težko je bilo. Na strelišču pa sem bil zelo dober in sem tako lahko zadovoljen po nastopu," je dejal Vidmar, ki je bil edini brez zgrešenega strela med vsemi.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je nastop zaradi mraza odpovedal že v sprintu, zaradi slabšega počutja pa je tarnal tudi na štafetni tekmi pred tem.

Tridesetletni Nawrath ima za seboj daleč najboljši start v sezono in je tudi po zadnji tekmi ta vikendu v Östersundu ohranil skupno vodstvo v pokalu. Njegova reprezentanca pa je dosegla najboljši start v sezono v zgodovini, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Pet uvrstitev na zmagovalni oder na prvem prizorišču zime ji ni uspelo doseči še nikoli.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v Hochfilznu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice