Šport > Zimski športi
52250 ogledov

Slovenski skakalec v bolnišnici s covidom-19: "Nisem najbolje!"

Žiga Jelar Profimedia
Član elitne slovenske skakalne ekipe se je okužil s koronavirusom.

Smučarske skakalce od začetka sezone loči še nekaj tednov. Tekmovalci pilijo formo pred olimpijsko zimo, v kateri imajo smele načrte tudi Slovenci.

Med njimi je Žiga Jelar, ki pa se je v teh dneh znašel v težavah. Njegove priprave je namreč zmotil vsem dobro znani virus, covid-19.

kobayashi Dominator Šport Zastrašujoča napoved: so rekordi Petra Prevca v nevarnosti?

"Pred nekaj dnevi sem bil testiran pozitivno na covid-19. Trenutno sem v samoizolaciji, spoštujem vse ukrepe in priporočila. Nisem v najboljšem stanju in pomoč sem iskal tudi v bolnišnici," je na Instagramu zapisal Jelar.

"Iskreno me je presenetilo, da lahko mladega športnika virus tako zdela. Želim si le čimprejšnjega okrevanja in miru, da spet pridem k sebi. Hvala in upam da me razumete. Ostanite zdravi in pazite nase," je še sporočil 24-letni Gorenjec.

Jelar, sicer član SK Triglav Kranj, v svetovnem pokalu nastopa od leta 2016. Najvišje se je zavihtel marca 2020 v Lillehammerju, ko je osvojil drugo mesto.

V začetku oktobra si je na domači skakalnici na poletnem državnem prvenstvu delil tretje mesto. V skupnem seštevku minule sezone svetovnega pokala je bil na skupnem 25. mestu (207 točk).

Komentarjev 14
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 22:08 28.oktober 2021.

  Kot izgleda tudi mladi športniki lahko zbolijo za težjo obliko!! Seveda ne anticepilci,ki jih je čedalje majn na shodih pa ne vem ali so zboleli ali pa jim je 50 evrov premalo za uro dretja po Ljubljani??

 • satir 19:30 28.oktober 2021.

  Zato zahtevam, da se vsi, čisto vsi testirajo obvezno, ali pa nihče. delat razliko kljub temu da se ve da oboji širijo virus nima pomena razen vzgojnokaznovalnega učinka !

 • satir 19:29 28.oktober 2021.

  Pri nas v službi smo vsi, tako cepljeni kot necepljeni preboleli Covid, dva ga nista en cepljen en necepljen. Mladi necepljeni so ga preboleli blago, starejši necepljeni kot malo boljšo gripo, mladi in stari cepljeni tudi kot malo boljšo gripo, ...prikaži več tako da po mojih izkušnjah nobene razlike le da nas je pol genetsko spremenjenih in lahko klatimo po lokalih, hotelih kinih... in trosimo viruse, drugi necepljeni pa tega ne smejo in so tako manj škodljivi za raztros bolezni.