Šport > Zimski športi
20479 ogledov

Smučarski zvezdnik si je na Sljemenu zlomil nogo, izpušča celo Olimpijske igre

Victor Muffat-Jeandet Reševalni pas/Twitter
Sprva ni izgledalo tako hudo, a so preiskave pokazale, da si je Francoz zlomil nogo in bo zagotovo izpustil vrhunec sezone, Olimpijske igre.

Victor Muffat-Jeandet je v sredo kot 12. tekmovalec sljemenskega slaloma krenil na progo ter si na sredini steze v nemogočih razmerah pri padcu celo zlomil nogo!

Mnogi smučarji so se sicer pritoževali nad progo, številni so bili mnenja, da so bili pogoji prenevarni, na koncu pa je najvišjo ceno plačal prav izkušeni Francoz, ki bo zaradi številnih napačnih odločitev ter tekme, ki se sploh ne bi smela začeti, moral izpustiti celo kronski dragulj zadnjih štirih sezon, Olimpijske igre!

Ob samem padcu nesrečnega Francoza se sprva sicer ni zdelo, da je situacija tako resna, a so kasneje iz francoskega tabora prišle črne novice. "Naš smučar se je na zagrebškem slalomu poškodoval ter utrpel zlom desnega gležnja. Vrača se v domovino, kjer bo začel z rehabilitacijo. Želimo mu čim hitrejšo vrnitev," so sporočili iz Francoske smučarske zveze.

Sljemenski slalom je sicer uspelo odvoziti vsega 19 smučarjem, preden je krovna smučarska organizacija odločila, da vse skupaj prekine, ker je bila proga v preslabem stanju. Tekma bi se sicer morala odviti že dan prej, a so jo iz istega razloga prestavili, na koncu pa ni uspel niti "plan B".

Komentarjev 2
  • Avatar Antikrist
    Antikrist 01:13 09.januar 2022.

    Hrvatom je treba tekmo za zmeraj odvzeti, ker niso bili nikoli sposobni take prireditve speljati do konca. Radi bi se šli alpsko smučanje, pa niti alp nimajo!

  • Detel5ica 21:38 08.januar 2022.

    Francozi bi morali tožiti Hrčke ker so tako pritiskali na FIS, da se tekma izpelje, ne glede na varnost in poškodbe. Sramota.

Sorodne novice