Šport > Zimski športi
219 ogledov

Dve Slovenki po prvi vožnji med deseterico

andreja slokar Epa
Zahteven slalom v Zagrebu se odvija po slovaških željah. Tri Sloveke v finalni vožnji.

Na slalomu v Zagrebu po prvi vožnji vodi zmagovalka zadnjih dveh preizkušenj na Sljemenu Petra Vlhova. Ta je izkoristila ugodno startno številko in si pred tekmicami privozila visoko prednost. Še najbližje ji je prišla povratnica iz karantene Mikaela Shiffrin, ki je zaostala za 64 stotink. Manj kot sekundo sta zaostali le še Švicarka Wendy Holdener (+0,81) in Švedinja Anna Swenn Larsson (+0,84).

Dokaj ugodni številki sta prišli še kako prav tudi dvema Slovenkama. Andreja Slokar in Ana Bucik sta namreč nastopili takoj za elitno sedmerico, ob prihodu v cilj sicer nista ugnali veliko tekmic, a je kasneje eno mesto izgubila le Bucikova. Po koncu prve vožnje je bila tako Slokarjeva sedma (+1,85), Bucikova pa 10. (+2,48).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Neja Dvornik je za vodilno Slovakinjo zaostala za 4,16 sekunde, Meta Hrovat še za sekundo več (+5,17). Dvornikovi je njen nastop zadoščal za 29. mesto, Hrovatova je bila prepočasna za drugi nastop, zasedla je 35. pozicijo.

Več sledi ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice