Šport > Zimski športi
5584 ogledov

Slovenci v Zagreb z novim orožjem, debi v Kranjski Gori

Sljeme Zagreb slalom Reševalni pas/Twitter
Sljeme nad Zagrebom bo gostilo prvi tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v letu 2022.

V torek in sredo bosta na sporedu ženski in moški slalom. V slovenski moški ekipi se v tekmovalni pogon vrača Štefan Hadalin.

Sprva so s SZS sporočili tudi to, da bo Zagrebu debitirala Anja Oplotnik ter da bo priložnost dobila tudi Nika Tomšič, a so pred trenutki na zvezi pojasnili, da bosta slednji nastopili le v Kranjski Gori na Zlati lisici konec tedna. Tako bodo na Sljemenu na slalomu deklet Slovenijo zastopale Andreja Slokar, Ana Bucik, Meta Hrovat in Neja Dvornik. Prva vožnja na Hrvaškem jih čaka v torek ob 12.30, druga pa ob 16.05.

Fantje bodo imeli v Zagrebu popoldansko-nočni spektakel. Prva vožnja jih v sredo čaka ob 15.30, finalna pa ob 18.40. Po težavah s hrbtom se v karavano vrača najboljši slovenski slalomist Hadalin, nove točke pa bo ob njem lovil še Žan Kranjec.

slalom zlata lisica 2020 FIS Šport Zlata lisica ostaja v Sloveniji, a ...

Superveleslalomska tekma za alpske smučarje, ki je najprej odpadla lani novembra v Lake Louisu in potem še decembra na rezervnem prizorišču v Bormiu, je dobila tretji termin. Izvedli jo bodo v sklopu tekem za pokal Lauberhorn v Wengnu 13. januarja, so danes sporočili švicarski prireditelji.

Na tem klasičnem prizorišču tekem svetovnega pokala, kjer bo letos potekala že 92. izvedba pokala Lauberhorn, bodo tako štiri tekme. Poleg že prej predvidenih dveh smukov v petek in soboto ter slaloma v nedeljo med 14. in 16. januarjem bo za začetek v četrtek na sporedu še superveleslalom.

Kot so sporočili prireditelji, bo ta tekma v superveleslalomu šele druga preizkušnja za svetovni pokal v tej disciplini v Wengnu, prvo je leta 1994 dobil Luksemburžan Marc Girardelli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice