Šport > Zimski športi
1976 ogledov

Strahovi so se uresničili, nič od smukaškega uvoda

smučnje zastavica ratrak Epa
Neugodne vremenske razmere so onemogočile izvedbo prvega od dveh predvidenih smukov na kontroverzni čezmejni progi pod Matterhornom.

Prvi od dveh smukov svetovnega pokala alpskih smučarjev pod Matterhornom so odpovedali zaradi slabih vremenskih razmer. Organizatorji so se odločili, da za danes načrtovane tekme ne bodo izpeljali zaradi prevelikih količin novega snega in močnega vetra, je zjutraj sporočila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

Alpski smučarji so izpeljali le prvega od skupno treh uradnih treningov smuka na tej novi progi v svetovnem pokalu, prvi čezmejni, ki se začne v Švici v Zermattu in konča v Italiji v Cervinii.

 | Avtor: Epa Epa

V nedeljo je na sporedu še en moški smuk. Vremenska napoved ni obetavna, meteorologi ne napovedujejo izboljšanja vremena.

Proga Gran Becca je druga najdaljša v svetovnem pokalu s 3,8 km, sicer pa najvišje ležeča. Tekma bo, če jo bodo izpeljali, prva v svetovnem pokalu, ki se bo začela v eni državi in končala v drugi, saj poteka ob švicarsko-italijanski meji pod slovitim Matterhornom.

Če bo vreme motilo spored konec tedna, je po besedah organizatorjev mogoč tudi ponedeljkov nadomestni termin. Vendar pa je tudi za začetek tedna napovedano novo sneženje.

Zermatt-Cervinia smuk Zermatt-Cervinia Šport Najbolj kontroverzna smučarska tekma visi na nitki Zermatt Slabe novice Šport Vreme že zagodlo organizatorjem zgodovinskega smuka

Prvi trening, edinega, ki so ga izpeljali, je v sredo dobil Avstrijec Otmar Striedinger. Od štirih Slovencev na prizorišču je najboljši izid zabeležil Nejc Naraločnik z 28. časom. Na startu so bili tudi Miha Hrobat, Martin Čater in Rok Ažnoh. Mnogi tekmovalci proge niso izpeljali pravilno zaradi izpuščenih vratc, med njimi tudi vsi štirje Slovenci.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Ker je moški veleslalom v Söldnu zaradi močnega vetra odpadel, bo Zermatt-Cervinia, če bo vreme dopuščalo, prvi tekmovalni preizkus moškega svetovnega pokala v tej sezoni.

Alpske smučarke, med njimi Ilko Štuhec, smukaška premiera pod Matterhornom čaka prihodnji teden. Lanski štirje smuki na tem prizorišču, dva moška in dva ženska, so odpadli zaradi pomanjkanja snega.

Otmar Striedinger Kaotičen uvod Šport Številni smučarji zatavali, zvezdice pri vseh Slovencih

Markus Waldner | Avtor: Epa Direktor moških smučarskih tekmovanj Markus Waldner. Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:30 12.november 2023.

    drugoleto pričakujerm smuk z mt.everesta. fuzbalist krepajo na zelenici, tile smukači naj pa smučajo z misikovim bombami na hrbtu. tiste funkcionarje najprej sunt v rit naj se sami peljejo dol po progi.