Šport > Zimski športi
2396 ogledov

Takšno je stanje Ilke Štuhec po novem grdem padcu

ilka štuhec Epa
Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se lahko vrne na snežne treninge.

Kot poroča časnik Dnevnik, je najboljša slovenska smučarka Ilka Štuhec padla prejšnji teden na treningu v Saas Feeju, padec na švicarskem ledeniku pa ne bo vplival na pripravo. Zdravniški pregledi so pokazali, da je s Štuhčevo vse v redu.

Neposredno po padcu so se v ekipi s trenerjem Stefanom Abplanalpom ustrašili, da bodo posledice hujše, saj je slovenska smučarka tožila zaradi bolečin v predelu reber, a očitno je šlo le za močnejši udarec. Ekipa se bo zato vrnila na snežne priprave.

Štuhčeva je po prvotnem načrtu nameravala v Švici trenirati do konca septembra. Ker je vadbo nenačrtovano prekinila, so se v ekipi odločili, da jo bodo podaljšali za teden dni in se bo v Slovenijo znova vrnila v začetku oktobra. Vadbeni proces bo Štajerka opravljala v Saas Feeju in Zermattu.

Ilka Štuhec | Avtor: Epa Epa

V Slovenji so trenutno tudi drugi člani alpskih smučarskih reprezentanc, le da je bila njihova vrnitev načrtovana. Ekipe v tehničnih disciplinah - Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec - so opravile del priprav v Saas Feeju. Ekipa v moških hitrih disciplinah - Boštjan Kline, Martin Čater, Miha Hrobat in Klemen Kosi - pa je v zadnjem času trenirala na italijanskem prelazu Stelvio, od koder se je odpravila v Saas Fee.

Letošnja sezona svetovnega pokala se bo začela 17. in 18. oktobra z zdaj že tradicionalnim veleslalomom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice