Šport > Zimski športi
12 ogledov

Tina brez Massija med sosedi in prijatelji

zlata na koroškem črna na koroškem tina maze domači kraj
1/56
Twitter
Črna na Koroškem oziroma 2x zlata na Koroškem je danes pozdravila svojo najslavnejšo krajanko.

Okoli 2000 ljudi je danes dvakrat zlati olimpijki Tini Maze v njenem domačem kraju Črni na Koroškem, ki so jo za to priložnost preimenovali v Dvakrat zlato na Koroškem, pripravilo veličasten sprejem po velikem uspehu, ki ga je najboljša slovenska smučarka dosegla v Sočiju. Mazejevo je najbolj ganil prihod srebrnega olimpijca Jureta Franka.

Korošico so v njenem domačem kraju pozdravili njeni sokrajani, pa tudi številni drugi ljubitelji smučanja. Na njeno željo je sprejem minil v ritmih koroških glasbenikov, ob županji Romani Lesjak pa so Tino na odru pozdravili še dobitnik srebrne medalje v Sarajevu Jure Franko, njen prvi trener in predstavniki smučarske zveze.

Pahor is bo objem zapomnil

Sporočilo ji je poslal tudi predsednik Borut Pahor, ki se je organizatorjem zahvalil za povabilo, a dodal, da je tokratni večer v celoti namenjen srečanju smučarske šampionke z njenimi navijači. Sam je imel čast Tino objeti v ciljni areni Sočija, kar mu bo za zmeraj ostalo v nepozabnem spominu, ob tem pa se je pošalil, da ima trenutno Črna na Koroškem verjetno v posesti več zlata kot centralne državne rezerve.

Zlata slovenska olimpijka, ki so jo v središče Črne pripeljali s kočijo in konji, ni skrivala navdušenja nad sprejemom njenih sokrajanov. Zahvalila se je vsem, ob tem pa dodala, da je zanjo pika na i prihod Jureta Franka, ki ga je že doslej zelo cenila.

Najbolj pomemebno ji je bilo videti mamo in očeta

O tem, ali je bilo več emocij po osvojenih medaljah v Sočiju ali na današnjem sprejemu, je Mazejeva dejala, da ima teh največ pred tekmovanjem, takrat pa se jih tudi skuša rešiti, da jih ne doživlja tudi na tekmi sami. "Najbolj poseben trenutek pa je bil na podelitvi, ko sem ob stopanju na najvišjo stopničko videla mamo in očeta," je dejala Tina Maze, ki je navdušena tudi nad odzivom otrok v šolah, ki so iskreno navijali zanjo in se veselili njenih uspehov.

Mazejeva se tudi danes ni mogla izogniti vprašanjem o njeni nadaljnji karieri in ponovila, da so to bile zagotovo njene zadnje olimpijske igre. Njen cilj je uspešno zaključiti letošnjo sezono ter se dobro pripraviti še na naslednjo sezono, v kateri je na sporedu še svetovno prvenstvo.

"Ne bom lagala nikomur, moj olimpijski cikel se je zaključil. Ne razmišljam o naslednjih olimpijskih igrah, zato so moji cilji za zdaj kratkoročni. To pa pomeni, da želim to sezono zdržati do konca v maksimalni formi ter narediti, kar se še da narediti. Zaostanek je velik, a vrata še niso zaprta in borila se bom do konca," je napovedala Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.