Šport > Zimski športi
1687 ogledov

Toliko je za olimpijsko srebro dobil Jakov Fak

sprejem Jakov Fak Saša Despot
Končan je projekt Pyeongchang 2018.

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je danes v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru pripravil krajšo slovesnost, na kateri se je še zadnjič zahvalil slovenski olimpijski reprezentanci, pokroviteljem ter medijem za lepe trenutke v Pyeongchangu, s tem pa je uradno zaključil zgodbo letošnjih olimpijskih iger.

OKS na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem se je s slovesnostjo želel javno zahvaliti za ves trud in nesebično podporo slovenskemu športu pokroviteljem, novinarjem ter vsem članom slovenske reprezentance, ki so bili februarja v Pyeongchangu na OI.

Ob tej priložnosti, ki se jo je udeležila tudi ministrica za znanost, izobraževanje in šport Maja Makovec Brenčič, je OKS na steno slavnih v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru umestil kolajni Jakova Faka in Žana Koširja ter jima podelil ček - denarno nagrado za osvojeni odličji. Fak je za srebro prejel ček v višini 17.500 evrov, Košir za bron pa 2500 evrov manj.

"Z vsakim rezultatom se vpišeš v zgodovino športa ene države. Umestitev medalje na steno OKS ima pomen," je uvodoma povedal Fak, ki je na slovesnosti še dejal, da je z današnjim dnem tudi zanj uradno konec projekta Pyeongchang 2018. "Jutri bom prvič zadihal kot človek," se je pošalil.

"Zame je bilo celotno obdobje velik izziv. Bilo je veliko padcev. Da se poberem v olimpijski sezoni, je bilo zame super. Da osvojim olimpijsko medaljo, je ogromna nagrada za vse," je pripomnil.

"Ta slovesnost je tista, s katero smo se spomnili, kako je bilo. Ugotovili smo, da smo lahko ponosni, midva z Jakovim sva se na koncu najbolj veselila, čeprav ostali niso toliko zaostajali. Na vse obveznosti, ki bodo sledile tej, gledam kot na investicijo v prihodnost. Če bom moral kdaj še kam nesti pokazati medaljo, jo bom, ampak nočem, da mi misli uhajajo nazaj v preteklosti," je dejal mladi očka Košir in dodal, da se bo v bližnji prihodnosti osredotočil na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice