Šport > Zimski športi
1555 ogledov

Trener: Najprej bi čestital Meti!

Ana Drev EPA Ana Drev je v veleslalomskem seštevku na 10. mestu.
Na veleslalomu v francoskem Courchevelu sta imeli največ razlogov za veselje Ana Drev in Meta Hrovat.

Alpske smučarke so se pomerila na tretjem veleslalomu letošnje sezone, ki ga je prepričljivo dobila branilka velikega kristalnega globusa Mikaela Shiffrin.

Nastopile so štiri Slovenke, najbolje se je odrezala Ana Drev na 11. mestu (+1,94). Meta Hrovat je bila 17. (+2,43), Tina Robnik pa 22. (+2,94). Ana Bucik se ni uvrstila v finale.

meta hrovat Veleslalom Šport Hrovatova pokazala svoj talent, Drevova tik za deseterico

"Glede na vse težave je bil rezultat danes na koncu kar v redu. Nisem se dobro počutila, že dva dneva sem bolna in mislim, da sem danes glede na to stanje izvlekla maksimum," je bila z doseženim zadovoljna Drevova. "Počutje res ni bilo najboljše, kuhalo me je in mi v prvem teku primanjkovalo moči. Za drugi tek sem se poskušala zbrati, a mislim, da so bile te napake tudi posledica tega, da sem se slabše počutila in nisem mogla biti stoodstotna. Vidljivost je bila slaba, podlaga se je malo prebila, sneg ni bil več tako dober in ja, je bilo težko," je dodala.

meta hrovat | Avtor: Epa Epa

Odlično je nastopila Meta Hrovat, ki se je v finale uvrstila s startno številko 39. V drugi vožnji je pridobila osem mest in dosegla drugo najboljšo uvrstitev v svoji karieri (17. mesto). "Najprej bi čestital Meti, mislim, da je bila prvič v zelenem v svetovnem pokalu. To je lep rezultat, dobro se je borila, poleg tega pa je tu nastopila prvič. Kar se tiče Ane, sem vesel, da je uspela obdržati pozicijo, Tina je pridobila dve mesti, Meta pa osem. Vidi se, da niso branile rezultata, zato sem zelo vesel," je dejal glavni trener ženske ekipe Denis Šteharnik.

Hrovatova je z 1:00,84 dosegla drugi najboljši čas finalne vožnje, ki si ga je delila z nekdanjo dobitnico velikega kristalnega globusa Laro Gut.

"Sigurno sem malo več pričakoval od Tine, tudi Ana bi lahko vozila boljše, a ima žal spet vročino, malo je bila slaba in ni imela dovolj moči. A glede na vožnje na treningih in na ogrevalkah je v dobri formi in samo čakam, da bo eksplodirala. Na tem bomo gradili naprej, punce smučajo dobro, borijo se," je dodal Šteharnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice