Šport > Zimski športi
2582 ogledov

Robnikova do uvrstitve kariere

Viktoria Rebensburg Epa
Tudi tokrat se je sezona začela z ženskim veleslalomom v Söldnu.

Čeprav je bilo že pred nedeljsko poškodbo znano, da v Söldnu ne bo nastopila najuspešnejša slovenska alpska smučarka v minuli sezoni Ilka Štuhec, pa je bil vse do zadnjega trenutka vprašljiv tudi nastop trenutno najboljše slovenske veleslalomistke Ane Drev.

Štuhčeva bo po četrtkovi operaciji kolenskih vezi izpustila celotno novo sezono, vključno z olimpijskimi igrami, Drevova, ki je poleti tudi uspešno prestala operacijo na kolenu, pa je po petkovem dopoldanskem treningu presodila, da bo vseeno šla na start uvodnega veleslaloma.

Dvaintridesetletna tekmovalka iz Šmartnega ob Paki, ki je imela še vedno težave z bolečinami v kolenu, se je za nastop odločila po treningu in terapiji. "Načeloma se ne počutim slabo, smučam dobro, je pa res, da imam manjše težave na težjih snežnih površinah in tudi zaradi tega ne bi rada tvegala vsega. Glede na to, da je do naslednje tekme mesec dni časa, da je söldenska tekma najtežja v svetovnem pokalu in da so potem preizkušnje lažje, me za sezono sploh ne skrbi," je za slovenske medije pred tekmo dejala Drevova, ki je bila lani v Söldnu deseta, kar je bil njen najboljši dosežek na tem prizorišču. Točke je z 19. mestom osvojila tudi Tina Robnik.

ilka štuhec Spet nasmejana Šport Kirurg razkril, kdaj se Ilka lahko vrne na sneg

Drevova se je na progo podala s številko 15, na prvih dveh meritvah časov zabeležila takrat 12. rezultat, nato pa je odstopila. Po nastopu prve petnajsterice je sicer vodila Italijanka Manuela Moelgg, ki si je privozila 12 stotink prednosti pred skupno zmagovalko minule zime Mikaelo Schiffrin, z manj kot sedmimi desetinkami zaostanka za vodilno pa so se zvrstile še Viktoria Rebensburg (+0,33), Sara Hector (+0,35), Tina Weirather (+0,55) in Tessa Worley (+0,64).

Precej bolj spodbudno kot za Drevovo se je sezona začela za Robnikovo, ki se je s številko 22 prebila na deseto mesto (+1,48). Slovenko, ki še nikoli v karieri ni bila tako visoko na tekmah svetovnega pokala, je kasneje prehitela le še Norvežanka Kristin Lysdahl, ki je skočila na osmo pozicijo.

Tina Robnik | Avtor: Epa Epa

Meta Hrovat je za vodilno Italijanko zaostala za dve sekundi in 45 stotink in se kot druga slovenska tekmovalka prebila v finalno vožnjo. Zasedla je 27. mesto. Ana Bucik je odstopila, Desiree Ajlec pa je zasedla 49. mesto (+4,24), v cilj je prišlo 54 od od 67 tekmovalk.

Brez uvrstitve je ostala povratnica po poškodbi Švicarka Lara Gut, ki je lani v Söldnu zmagala. Za drugo vožnjo je bila prepočasna Američanka Lindsey Vonn, rekorderka po številu zmag v svetovnem pokalu. Vonnova, ki je nazadnje vozila veleslalom januarja lani v Mariboru, je zaostala 3,31 sekunde in osvojila 34. mesto.

Hrovatovi se druga vožnja ni posrečila, padla je na zadnje mesto, znova pa je dobro nastopila Robnikova in si ob prihodu v cilj z drugim mestom že zagotovila najboljšo uvrstitev med elito. Na koncu je osvojila 9. mesto, Hrovatova je bila ob dveh odstopih 28.

Do zmage je prišla Rebensburgova, ki je bila po prvi vožnji tretja. Shiffrinova je v drugo poizkusila z bolj napadalno vožnjo, a se ji ni izšlo, še pred nastopom Moelggove je padla na četrto mesto tudi za Worleyjevo in Stephanie Brunner. Tudi 34-letna Italijanka ni zdržala pritiska, borila se je za svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, doslej je zabeležila že devet drugih mest, tekmo je končala kot tretja.

Izidi:
 1. Viktoria Rebensburg (Nem)      1:55,20
 2. Tessa Worley (Fra)                      +0,14
 3. Manuela Mölgg (Ita)                       0,53
 4. Stephanie Brunner (Avt)                 0,71
 5. Mikaela Shiffrin (ZDA)                    0,74
 6. Wendy Holdener (Švi)                     1,11
 7. Ragnhild Mowinckel (Nor)               1,45
 8. Kristin Lysdahl (Nor)                        1,48
 9. Tina Robnik (Slo)                             1,55
  . Sara Hector (Šve)                             1,55
...
28. Meta Hrovat (Slo)                            6,60

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice