Šport > Zimski športi
58656 ogledov

Velika tragedija v družini legendarne smučarke

compagnoni Instagram
Nekdanja vrhunska italijanska smučarka žaluje.

Deborah Compagnoni, legendo belega cirkusa, dobitnico treh zlatih olimpijskih medalj in zmagovalko 16 tekem za svetovni pokal, je doletela velika tragedija.

Njenega mlajšega brata Jacopa Compagnonija (40), izkušenega planinca in inštruktorja smučanja, je med sestopom z gore Monte Sobretta zajel snežni plaz, ki je bil zanj usoden.

"Bolečina ob izgubi brata je grozna, še posebej če imaš tako posebnega brata, kot je bil zame Jacopo. Čudovit oče in mož," je smrt družinskega člana, na katerega je bila zelo navezana, pospremila trikratna svetovna prvakinja.

Nesreča se je zgodila na 2850 metrih nadmorske višine, ko je sicer izkušenega hribolazca presenetil snežni plaz. Ta ga je vlekel po skalnatem pobočju 500 metrov v globino. Ko se je snežna masa ustavila, je bil Jacopo nezavesten in prekrit s snegom. Štiridesetletnik je zaradi hudih poškodb umrl med prevozom z reševalnim helikopterjem v bolnišnico v mestu Sondalo na skrajnem severu Italije.

Prijatelj, s katerim sta skupaj smučala, jo je odnesel z lažjimi poškodbami. Tudi on je bil izkušen alpinist, ki je znal hitro odreagirati, tako da je pomoč na prizorišče prispela že po nekaj minutah, toda zaman.

Jacopo je za seboj pustil ženo in dve majhni deklici.

"Zapomnila si ga bom po vedno nasmejanem obrazu, ko se je zadovoljen vrnil domov z zimske ali poletne ekspedicije in tesno objel svoji ljubljeni hčeri. Prepričana sem, da bo njegova duša ostala v gorah in me čakala vedno, ko ga bom pogrešala," je še povedala Italijanka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TgLa7 (@tgla7official)

Komentarjev 1
  • Lynn_Smith 09:22 19.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice