Šport > Zimski športi
917 ogledov

Tri Slovenke do točk, Američanka zanesljivo do zmage

Mikaela Shiffrin Profimedia
Mikaela Shiffrin je še enkrat več ugnala vso konkurenco.

V Courchevelu v Franciji je bil na sporedu šele drugi ženski veleslalom v tej zimi, že prvo vožnjo pa je z lepo prednostjo dobila Američanka Mikaela Shiffrin. Ta je za 74 stotink ugnala Švicarko Michelle Gisin, preostale tekmice pa so zaostale za več kot sekundo. Tretja je bila tako s +1,03 Švedinja Sara Hector.

S številko 2 se je na progo podala Meta Hrovat, ki pa je po odstopu ostala brez uvrstitve. Hrovatova je sicer prvič nastopila v elitni sedmerici, v Söldnu je bila na prvi tekmi sezone šesta.

Če ni šlo prvi slovenski velaslomistki, pa je zelo soliden nastop prikazala Ana Bucik. Specialistka za slalom, ki je bila doslej na veleslalomih najboljše uvrščena kot 12., je tokrat nastopila kot 20., s predvsem dobro vožnjo v spodnjem delu pa se je prebila na 14. mesto (+2,53).

Sledil je še nastop Andreje Slokar, ki se je s številko 24 uvrstila na 19. pozicijo (+3,31). Obe Slovenki sta svoji uvrstitvi ohranili do nastopa Švicarke Camille Rast. Ta se je s številko 45 prebila na 16. mesto in tako na rob dvajseterice potisnila Slokarjevo. Kmalu za Rastovo se je na progo podala tudi Neja Dvornik, ki je ob prihodu v cilj zasedla 29. mesto (+4,30). Kasneje jo je prehitela le še ena tekmovalka.

Rezultate si lahko v živo ogledate TUKAJ.

Dvornikova je v drugo pridobila nekaj mest, Slokarjeva pa izgubila, prva je tekmo končala na 25., druga na 22. mestu. Dobro je znova nastopila Bucikova, ki je pridobila dve mesti in tako preizkušnjo končala kot 12.

Z najboljšim izidom druge vožnje je pred nastopi zadnje peterice vodstvo prevzela Petra Vlhova. Za Slovakinjo sta kasneje zaostali Norvežanka Mina Fuerst Holtmann in Italijanka Federica Brignone, Hectorjeva pa je nato v cilj prišla s prednostjo 58 stotink. Tudi Gisinova je izgubila dvoboj s Švedinjo, Švicarka je zaostala 22 stotink.

A prave možnosti za zmago Hectorjeva ni imela. Shiffrinova se je na progo podala z veliko prednostjo in jo do cilja v večji meri tudi ohranila. Američanka je na koncu slavila z naskokom 86 stotink.

V sredo bo na istem prizorišču še en veleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice