Šport > Zimski športi
9185 ogledov

Vonnova na dopustu: "Sran... se dogajajo"

lindsey vonn Epa Američanka je v karieri utrpela ogromno poškodb, vendar se je vselej uspešno vrnila.
Lindsey Vonn uživa v 'penziji'.

Ameriška smučarska šampionka Lindsey Vonn lahko po dolgih letih naposled resnično uživa na dopusto. Tokrat jo ne čakajo naporne priprave na novo sezono, saj se je športno upokojila ob koncu minule.

Vonnova je slovo od kariere zdaj proslavila z nekdanjimi kolegicami Julio Mancuso, Laurenne Ross, Alice Mckennis in Leanne Smith. "Skupno imamo 38 operacij, 90 zmag v svetovnem pokalu, 182 stopničk v svetovnem pokalu, 7 olimpijskih kolajn, 5 olimpijskih iger, 15 pretresov možgan, 13 kolajn s svetovnih prvenstev in enega otroka. Šle smo do meja pri 125 km/h. Sranja se dogajajo," je ob skupinski fotografiji na Instagramu zapisala Vonnova.

Ta je sicer dosegla kar 82 od 90 omenjenih zmag v svetovnem pokalu. Tako je le za štiri zmage zgrešila rekord Ingemarja Stenmarka. Izboljšanje dosežka legendarnega Šveda je bil sicer glavni cilj Vonnove v zadnjih sezonah, a ji to ni uspelo tudi zaradi številnih poškodb.

Komentarjev 1
  • Snežinko 09:58 17.april 2019.

    Kar lepo se redijo... kot večina športnikov, ko konča kariero: kar jim je bilo prej prepovedano zdaj spravljajo vase v močno povečanih količinah. Morajo nadoknadit za nazaj...

Sorodne novice