Šport > Zimski športi
2530 ogledov

Vonnova sprejela končno odločitev

Lindsey Vonn Epa
Lindsey Vonn ne bo več tekmovala.

Najuspešnejša alpska smučarka vseh časov v svetovnem pokalu je oznanila dokončno slovo. "Zadnja dva tedna sta bila najbolj čustvena v mojem življenju. Spopadala sem se z realnostjo, ki mi jo je sporočalo moje telo, in mojim srcem in glavo, ki še vedno verjameta, da zmorem. Na žalost moja glava in telo nista na isti strani. Po mnogih neprespanih nočeh sem sprejela odločitev, da ne zmorem več tekmovati. Na svetovnem prvenstvu v Åreju bom naslednji teden nastopila na smuku in superveleslalomu, to pa bosta zadnji tekmi v moji karieri," je svojim oboževalcem na facebooku sporočila Lindsey Vonn.

"V zadnjih letih sem imela več poškodb in operacij, kot sem jih bila sposobna priznati. Vedno sem smučala na robu, kar mi je omogočilo velike uspehe, a tudi grde padce. Nikoli nisem želela, da bi bile poškodbe glavna zgodba moje kariere in tako nisem nikomur niti povedala, da sem bila spomladi znova operirana. Moje telo je zlomljeno preko meja 'popravila' in mi ne dovoljuje, da bi imela takšno zadnjo sezono, kot sem si jo želela. Moje telo mi kriči STOP in čas je, da mu prisluhnem," je med drugim še dodala amriška šampionka.

"V tem trenutku je artritis še najmanjši problem, upam le, da bom nekoč lahko smučala s svojimi otroki. Kljub temu da vem, kaj v prihodnosti čaka moje telo, je bilo vredno. Vedno sem trdo delala, se borila in se vračala, ker preprosto ljubim smučanje. Nikoli ničesar nisem obžalovala."

Komentarjev 3
  • Snežinko 11:28 02.februar 2019.

    KONČNO! Najprej reče, da se je vračala, ker ljubi smučanje, z isto sapo pa, da je vztrajala samo zato, ker želi potolči rekord Stenmarka.. torej je ena izmed teh izjav laž. Ženska je tako naduta, da težko najdeš hujšo...

  • McClain 19:53 01.februar 2019.

    Mal a silo je tole hotela. Bravo Lidsey, še bolj pa Bravo Ingo.

  • kritikus 18:42 01.februar 2019.

    Svaka čast Lindsy,zaenkrat je za mene drugi stenmark....................