Šport > Zimski športi
82 ogledov

Vreme nagaja organizatorjem v Planici

Epa
Tekma naj ne bi bi bila ogrožena.

V Planici se bodo danes ob 11. uri začele kvalifikacije posamične tekme za svetovni pokal v smučarskem teku, ob 13.30 pa je na programu finale sprinterske tekme v prosti tehniki. Organizatorji imajo kar precej težav z vremenom, ki je pretoplo za letni čas in so morali odpovedati tudi petkov uradni trening, tekma pa naj ne bi bila ogrožena.

Slovenska reprezentanca je v sredo po besedah glavnega trenerja Nejca Brodarja opravila zelo dober tekmovalni trening in bila med redkimi, ki je testirala tekmovališče.

"Imeli smo srečo, da smo v sredo lahko naredili res hiter trening na tekmovalni progi v Planici. Ostale države, ki so prišle pozneje, pa se pritožujejo, posebej tiste, ki so prvič tukaj in ne poznajo proge ter so zato malo nervozne," je dejala Anamarija Lampič, najboljša Slovenka na sprintu prejšnjo soboto v Davosu.

planica smučarski tek Svetovni pokal Šport Težave v Planici, a ni (še) razloga za paniko

Upa, da se bo lahko prebila v finale, kar je tudi cilj Katje Višnar. Omenjeni tekmovalki sta aktualni ekipni svetovni podprvakinji, a v klasični tehniki, ki bo na programu nedeljske ekipne tekme. V moški vrsti bodo vse oči uprte v Miho Šimenca, ki si je izločilne boje pritekel tudi v Davosu.

Alenka Čebašek priznava, da še ni v najboljši formi, uvrstitve ni želela napovedati niti Vesna Fabjan, bronasta na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju, želi pa si popraviti vtis s svoje prve tekme v svetovnem pokalu v sezoni konec prejšnjega tedna.

Slovenske barve bodo zastopali še Anita Klemenčič, Janez Lampič, Benjamin in Vili Črv, Miha Ličef, Luka Markun, Andrej Jenko, Miha Jan in Gal Gros.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice