Šport > Zimski športi
445 ogledov

Zlato na Švedsko, Slovenke razočarale

Hanna Oeberg Epa
Slovenske biatlonke so vse možnosti za vidnejši rezultat zapravile na strelišču.

Švedinja Hanna Oeberg je nova biatlonska svetovna prvakinja na posamični 15-kilometrski razdalji. Kljub zgrešenemu strelu je v Oberhofu za 10 sekund ugnala rojakinjo Linn Persson, ki je podrla vseh 20 tarč, in za 28 Italijanko Liso Vittozzi, ki je tekmo prav tako končala z minuto pribitka.

Perssonova je vodila po zadnjem streljanju, v smučini pa je bila nato bistveno močnejša njena izkušenejša reprezentančna kolegica.

Johannes Thingnes Boe Kategoričen 'ne' Šport Boe začuden nad vprašanjem: "Ali mislite mene?"

Slovenke so razočarale, nastop pa vnovič odpira razmišljanje, kaj bi bilo, če bi bilo. Polona Klemenčič je zgrešila šest strelov in zaostala 6:32 minute ter zasedla 46. mesto. Z ničlo bi bila v boju za bronasto odličje.

A sestavni del biatlona je prav streljanje, kjer je šest napak za tekmovalko njenega kova odločno preveč in prav nobeni od slovenskih tekmovalk se ni uspelo prebiti v prvo polovico nastopajočih.

"Danes ni bil moj dan. Želela sem si, da bi se ponovilo presenečenje iz sprinta, ampak žal že na prvem streljanju prvi strel mimo. Bil je previsoko, nisem se dovolj zbrala. Stoje nisem našla svojega položaja, leže pa sem še enkrat naredila enako napako kot v prvo. Tudi stoje sem v drugo ponovila enaki napaki in šest strelov mimo na individualni tekmi je preveč."

Polona Klemenčič

Pet strelov je zgrešila mlada Lena Repinc in zasedla 52. mesto, Živa Klemenčič je bila po kar osmih strelskih napakah 83. med 90 tekmovalkami, ki so nastopile.

"Začela sem z lepim tempom, nisem se preveč zagnala. Vedela sem, da moram poskrbeti, da na strelišče ne pridem preveč utrujena. A ko sem prišla na strelišče stoje, so se mi noge tresle kot še nikoli letos. Karkoli sem naredila, tarča ni hotela pasti. Na nastrelitvi sem imela ravno obraten občutek. Tam sem mislila, da sem kakšen strel zgrešila, a so padli vsi, na tekmi pa ravno obratno. Na žalost, ampak sedaj se stvari za nazaj ne da popraviti."

Živa Klemenčič

Izidi:
 1. Hanna Oeberg (Šve)     43:36,1 (1)
 2. Linn Persson (Šve)      + 10,3 (0)
 3. Lisa Vittozzi (Ita)       28,0 (1)
 4. Samuela Comola (Ita)      48,5 (0)
 5. Julia Simon (Fra)       1:21,7 (3)
 6. Tuuli Tomingas (Est)    2:23,3 (2)
 7. Lou Jeanmonnot (Fra)    2:33,9 (2)
 8. Suvi Minkkinen (Fin)    2:43,9 (0)
 9. Lena Haecki Gross (Švi) 2:44,4 (2)
10. Marketa Davidova (Češ)  3:01,3 (3)
...
46. Polona Klemenčič (Slo)  6:32,0 (6)
52. Lena Repinc (Slo)       7:03,2 (5)
83. Živa Klemenčič (Slo)   12:43,4 (8)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice