Šport > Zimski športi
1807 ogledov

"Zmagovalca bi lahko določili z metanjem kocke"

Print Screen
Pripombe iz poljskega tabora na račun posamične tekme smučarskih skakalcev v Lahtiju.

V nedeljo je bila v finskem Lahtiju na sporedu zadnja moška posamična preizkušnja pred finalom sezone v Planici. Tekmo so zaznamovale zelo zahtevne in spremenljive vetrovne razmere, zaradi katerih so organizatorji odpovedali finalno serijo. 

Prva in hkrati tudi edina serija se je zaradi težav z vetrom razvlekla kar na uro in 45 minut, zmage pa se je na koncu veselil Japonec Ryoyu Kobayashi, ki je slavil pred Avstrijcem Stefanom Kraftom in Nemcem Karlom Geigerjem.

Zmagovalcu skupnega seštevka Norvežanu Halvorju Egnerju Granerudu se je nastop povsem ponesrečil po taktiziranju z višino zaletišča, tako da je tekmo končal šele na 46. mestu.

Anže Lanišek Sijajen obet Šport Slovenci po odpovedi finala do lepega moštvenega uspeha

Lep ekipni uspeh so s tremi uvrstitvami med najbpljšo deseterico dosegli slovenski skakalci. Anže Lanišek je osvojil peto, Timi Zajc sedmo, Lovor Kos pa osmo mesto. Vsi trije bodo v kadru tudi prihajajoči konec tedna v Planici, kjer bo padel zastor 44. sezono svetovnega pokala.

Poljaki v Lahtiju niso imeli sreče z razmerami, v odsotnostni letos njihovega glavnega aduta Dawida Kubackega pa je bil najboljši poljski skakalec Jan Habdas na 11. mestu. Tik za njim je tekmo končal Pawel Wasek. Da je bil razplet tekme na meji regularnosti čista loterija, je kasneje v pogovoru za Eurosport namigoval njihov trener Thomas Thurnblichler.

"S trenerji smo se šalili, da bi lahko zmagovalca tekme določili z metanjem kocke," je povedal Thurnbichler. "Boreku Sedlaku (pomočnik direktorja tekmovanja, ki je zadolžen za prižiganje zelene luči, op. a.) bom pa tudi povedal, da so takšne razmere nevarne. Samo enkrat se mora zgoditi, da bo en tekmovalec storil napako v nepravem trenutku in prišlo bo do hude nesreče," je dodal.

"Toda žal nam ne preostane nam drugega, kot da smo del te igre. Tako pač je. Toda o tem se bo treba pogovoriti. Takšne odločitve niso dobre za naš šport," je prepričan Avstrijec na čelu poljske reprezentance.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 2
Sorodne novice