Šport > Zimski športi
609 ogledov

Znani so vsi slovenski letalci za Planico

Planica 2023 Saša Despot
Največ se v Planici pričakuje od zlate četverice z nedavnega svetovnega prvenstva.

Znani so vsi slovenski skakalci, ki bodo konec tedna na velikem finalu sezone v Planici nastopili na letalnici bratov Gorišek. V vodstvu slovenske reprezentance so določili dvanajsterico za zadnje dejanje sezone, med njimi so seveda tudi nedavni svetovni prvaki z nordijskega prvenstva pod Poncami, Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar in Lovro Kos.

Žiga Jelar Tako hudo je bilo Šport Jelar razkril pravo dramo, po kateri je predčasno zapustil reprezentanco

Poleg zlate četverice iz Planice bodo v četrtkovih kvalifikacijah leteli še Domen Prevc, Žak Mogel in Rok Masle, za nacionalni paket pa so priložnost za nastop na poletih pred domačimi navijači dobili Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak, so prek družbenih omrežij sporočili iz slovenske ekipe.

Finale v Planici se bo v sredo začel s tradicionalnim preizkusom letalnice, ki bo, kot je dejal vodja tekmovanja Aljoša Dolhar, ali ob 10. ali ob 15. uri, v četrtek sledijo kvalifikacije ob 10.30, v petek pa posamična tekma s prvo serijo ob 15. uri.

Sobota je tradicionalno rezervirana za ekipno preizkušnjo; ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa sledi še sklepna tekma sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu prav tako ob 10. uri.

Andreas Goldberger Ne more verjeti Šport Legendarni skakalec oštel Petra Prevca: "Zame je to nerazumljivo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.