Šport > Zimski športi
80844 ogledov

Legendarni skakalec oštel Petra Prevca: "Zame je to nerazumljivo"

Andreas Goldberger Profimedia
Eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov meni, da bi se Peter Prevc lahko izognil hudemu padcu v Planici, po katerem je moral končati letošnjo sezono.

Legendarni Andreas Goldberger, trikratni zmagovalec svetovnega pokala (1993, 1995, 1996), se je v pogovoru za Delo dotaknil hude nesreče Petra Prevca na letošnjem nordijskem SP v Planici.

Grd padec Šport Grozljivka v Planici, Prevca odpeljali na nosilih

Prevc se je poškodoval med treningom na veliki napravi, potem ko je kmalu po odskoku z mize zatajila njegova skakalna oprema. Žal je imela nepričakovana okvara zatiča še eno oteževalno okoliščino, Prevc namreč za razliko od večine tekmovalcev ne uporablja zaščitne vrvice, ki bi ga lahko v dotičnem primeru rešila pred padcem. 

Peter Slatnar Analiza Šport Slatnar o padcu Petra Prevca: "Obstajata samo dve možnosti"

Na srečo je 30-letni Slovenec, ki je zaradi padca že končal sezono, navijačem pa obljubil, da bo med finalom tekmovalne zime v Planici vihtel največjo zastavo, utrpel zgolj lažji pretres možganov in nekaj podplutb.

Peter Prevc Kaj pa Planica? Šport Prevc razkril načrte: "To sezono bom samo še ...

Padcu slovenskega asa je bil v izteku Bloudkovega velikanke priča tudi Goldberger, strokovni komentator avstrijske televizije, ki se ni mogel načuditi Prevčevi tvegani odločitvi.

"Hvala bogu je imel pri tem srečo in se ni huje poškodoval. Zame je nerazumljivo, da ni imel dodatne varnostne vezi. V Avstriji je obvezna. Kdor je nima, pri nas ne sme na skakalnico. Če bi jo Peter imel, bi se po vsej verjetnosti izognil padcu," je za Delo povedal danes 50-letni Avstrijec, zmagovalec dvajsetih tekem svetovnega pokala in prvi skakalec v zgodovini, ki je preletel magično mejo 200 metrov, a pri tem podrsal.

Na vprašanje, ali meni, da se lahko Prevc po takšnem padcu še vrne nazaj na svetovni vrh, je vselej priljubljeni "Goldi" odvrnil: "Seveda! Je pa res, da ni več najmlajši. Nekaj podobnega se je zgodilo tudi meni in potem me je to spremljalo nekje v podzavesti. Na vrhu zaletišča sem imel še lep čas čuden občutek. Ko si mlajši, takšne padce zagotovo lažje predelaš."

Peter Prevc Opisal izkušnjo Šport Po hudem padcu se je oglasil Prevc, sporočilo nasmeje do solz Peter Prevc Trener razkriva Šport To je Prevc zatrjeval takoj po trdem pristanku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.